Wijnen in Australië – Barossa Valley

20151104_145048

Zwerven door het wijngebied de Barossa Valley in Australië – Mijn blik moet zowel verbazing als lol hebben uitgestraald toen mijn vriend met een heuse Fiat 500 aan kwam rijden in ons tijdelijke airbnb verblijf in Adelaide. Dit was dus de auto die ons een kilometer of 2000 moest verplaatsen tussen Adelaide en Melbourne. De auto waar onze backpacks in moesten passen. En de te gaan scoren wijnen in de Barossa Valley. En als het even meezat, zouden we zelf ook graag ín de auto plaatsnemen! Het moet werkelijk de kleinste auto van Australië zijn geweest. We waren dan ook publiekelijk vermaak, wat vooral tot amusante situaties heeft geleid overigens. Want alles paste met een verbazend gemak, en hij kwam ook nog eens meer dan prima vooruit!

Dus wij op pad in de door ons vrij snel geliefde dinky toy, touren door de befaamde Barossa Valley! Ik waande me in een film, overal om ons heen omringd door eindeloze rijen wijnranken, sommigen voorafgegaan door mooie rozenstruiken. Pittoreske (En minder pittoreske) wijnhuizen om de paar honderd meter waar je de wijnen van het huis kunt proeven en op sommige plekken ook kunt lunchen of dineren.

20151104_150941

IMG_0907

20151105_102421

IMG_0890

Het geluk was ons ten deel gevallen dat we de enige twee regendagen troffen die de Barossa had gekend in de afgelopen maanden, maar zelfs dat mocht de pret niet drukken!

Zelf ook een trip naar de Barossa plannen of ken je iemand die in de buurt van Adelaide komt? Lees dan de onderstaande informatie vooral even door..

Locatie
De Barossa Valley ligt ca. 70 kilometer ten noord-oosten van Adelaide, in het zuiden van Australië, en de rit duurt per auto ongeveer 1 uur, afhankelijk van naar welke plaats je rijdt. Tanunda is de meest centraal gelegen plaats, en dus een goed uitvalpunt om de Barossa valley te ontdekken. De vallei omvat ongeveer 20 vierkante kilometer, dus alle afstanden zijn goed te overbruggen.

Verblijf
Zeker wanneer je besluit zelf te rijden (=leuk!), is het aan te bevelen een verblijf te boeken in één van de plaatsen in de vallei. Zelf vergelijk ik prijzen en kwaliteit vaak even op TripAdvisor. Mensen delen hier hun persoonlijke ervaringen wat over het algemeen een redelijke indruk geeft van wat er beschikbaar is. Prijzen worden vergeleken tussen verschillende websites waar je een verblijf kunt boeken én je ziet ook gelijk de beschikbaarheid. Vergeet zeker ook niet even te kijken op airbnb waar je vaak verrassend leuke adressen kunt vinden, soms pal naast de wijnranken! Als je boek via deze link krijgen we beide 19 euro korting, altijd leuk! Met 2 tot 3 nachten heb je voldoende tijd om de regio te verkennen en er ook nog in rust van te kunnen genieten (maar ook al in 1 dag krijg je een goede impressie).

Tours
Vanuit Adelaide worden diverse Barossa Valley wijn tours georganiseerd. Je wordt dan vroeg in de ochtend opgepikt, je rijdt langs verschillende wijnhuizen waar je proeverijen aan krijgt geboden en aan het einde van de dag ben je zeker van een BOB die je weer bij je verblijf afzet. Voordeel van een georganiseerde trip is dat je dus gerust alle wijn kunt proeven én je niet zelf hoeft uit te zoeken naar welke wijnhuizen je moet rijden. Dat vind ik persoonlijk tegelijkertijd ook het grote nadeel, daar tours vaak naar de grotere wijnhuizen gaan en je daarmee bijzonder charmante plekjes wel eens zou kunnen missen.

20151030_120656Onze Airbnb in Adelaide20151031_102241Adelaide HillsIMG_0818Adelaide Hills – The Lane winery
IMG_0821Adelaide Hills – The Lane Winery

Wijnhuizen
In tegenstelling tot het ongeluk met het weer in de Barossa Valley, troffen we het enorm met onze airbnb hosts in Adelaide. Buiten een enorm fijne uitvalsbasis, waren het ook nog eens heel lieve gastvrije mensen én wijnliefhebbers! We hebben ons dan ook graag laten adviseren in welke wijnhuizen hij als ‘local’ én liefhebber aan zou bevelen. Niet één ervan is ons tegen gevallen, dus ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

  • Rockford Wines
  • Whistler Wines
  • Greenock Creek Wines
  • Torbrek Winery
  • Hently Farm Wines

In Adelaide Hills:

  • Mt Lofty Ranges Vineyard
  • The Lane Winery

Hier kun je eenvoudig alle wijnhuizen opzoeken in de Barossa Valley en kun je eenvoudig een planning/map maken.

Heb je nog vragen of aanvullende informatie? Schroom niet hieronder een comment te plaatsen!

 

 

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog