Gevulde Avocado met Zalm en Cottage Cheese

Gevulde avocado met zalm en cottage cheese. Zo’n maaltijd die je in vijf (OK, vooruit, vijftien) minuten in elkaar zet, maar je wel het gevoel geeft dat je een volwaardige gezonde en exclusieve lunch nuttigt, zo’n recept is dit. Een recept kun je het overigens eigenlijk bijna niet noemen, want het vereist bijzonder weinig kundigheid en handelingen, maar dat doet gelukkig aan de smaak geen afbreuk.

Zelfs voor die mensen die niet zo gek zijn op deze groente is dit ‘recept’ een poging meer dan waard. Verwarmd krijgt hij namelijk een heel andere structuur en smaak, waardoor het eigenlijk bijna twee soorten groentes worden. Gewoon eens proberen dus!

IMG_20160203_215205

Ingrediënten (voor 1-2 porties):

  • 1 eetrijpe avocado
  • 3 plakjes gerookte zalm, fijngesneden
  • 3 eetlepels cottage cheese
  • 2 stengels lente-ui (groene deel, in stukjes van ca. 1/2 cm gesneden)
  • 2 el chili-saus

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snij de zalm fijn, de lente-ui in stukjes en meng samen met de cottage cheese en de chilisaus.
  3. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het zalm mengsel in en op de avocado en zet ze in een ovenschaal
  4. Plaats de avocado’s ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Eet Smakelijk!

 

En wat dacht je hiervan?

2 Responses to “Gevulde Avocado met Zalm en Cottage Cheese”

  1. Sander says:

    Dat zit er erg lekker uit zeg. Ik heb nog nooit avocado warm gegeten, is het echt lekker? groetjes, sander

    • Elize says:

      Haha.. ik vind het zeker lekker ja, anders zou ik het recept niet op de blog zetten ;) Hoewel smaken natuurlijk altijd blijven verschillen kan ik wel echt zeggen dat als je normaal niet van avocado houdt, dat niet direct betekent dat je dit ook niet lekker vindt. Want het is namelijk echt heel anders, het krijgt een veel stevigere structuur.. Gewoon proberen dus! :)

      Lieve groet, Elize

Leave a Reply

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog