-Bijna- Vegan Chocolade Taart

choc taartEen dik jaar geleden ging ik lunchen in een leuk tentje in Delft, Hills en Mills. Uit een soort ‘laat ik mezelf ook eens serieus nemen’ plaatste ik n.a.v. mijn bezoek een recensie op een website. Een niet alleen maar glansrijke beoordeling, er waren namelijk een paar dingen die ik zonde vond. Ik weet het, vooral niet te vaak doen, jezelf serieus nemen. De potentie echter van deze plek was ook aan mij niet voorbij gegaan! Eerlijk, Smaakvol en vers eten en een zeer attente en sympathieke bediening (de helft van wat er toe doet, als je het mij vraagt). Vervolgens kreeg ik een mailtje vanuit Hills en Mills met de vraag of ik tips/suggesties had voor verbetering. Dit gepaard met een uitnodiging nog eens gratis te komen lunchen en de eventuele tips of suggesties die ik zou hebben met hen door te spreken.

Recept (veganistische) chocolade taart

Diepe buiging is het enige wat ik kan geven als je op die manier met je kritieken om gaat, nou ja, én een antwoord. Dus ik reageerde op zijn mail met een paar suggesties die ze naar eigen zeggen vervolgens ook oppakten. Een week geleden kreeg ik opnieuw een mailtje van hem. De vraag was of ik inmiddels al weer eens langs geweest en dat de uitnodiging nog steeds stond. Toen ik hem complimenteerde met de website en de mooie foto van, zo bleek, zijn vader vroeg hij of ik het leuk vond een recept te plaatsen van Hills en Mills. Wel.. zo gemaild, zo gedaan.

Afgelopen maandag waren mijn collega’s de geluksvogels en mochten ze meegenieten van deze (bijna) veganistische chocolade taart! Zonder geraffineerde suikers. Zonder bloem. Zonder ei en zonder boter. Zonder heel veel en nog steeds rete-lekker! Dus. Met veganistische honing is deze taart overigens volledig veganist-proof!

Volg jij Eat Cook and Love al op Facebook? Of Twitter? En Check dit Filmpje eens op een indruk te krijgen van het ontstaan van Hills & Mills!

choc taart2(Bijna-) veganistische chocolade taart

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 400 gram Walnoten
 • 100 gram rauwe cacao (of cacaopoeder/chocolade met 86%+ cacao)
 • 1/4 theelepel zout
 • 200 gram rozijnen (kan ook een ander soort gedroogd fruit zijn)
 • 20 gedroogde dadels, ontpit of 200 gram ongezoete dadelpasta
 • 80 gram biologische honing
 • 2 eetlepels vloeibare kokosolie om de vorm in te vetten (je kunt natuurlijk ook roomboter gebruiken)

De topping:

 • 12 gedroogde dadels, ontpit of 120 gram ongezoete dadelpasta
 • 1,5-2 rijpe avocado’s
 • 50 gram rauwe cacao
 • 50 gram biologische honing
 • 40 gram vloeibare kokosolie
 • 50 gram walnoten in stukjes (om te decoreren)

 

Bereidingswijze:

1. Voor de bodem mix je de walnoten, cacao en het zout in een mixer of blender. Als het goed gemixt is voeg je de rozijnen, dadels (of dadelpasta) en de honing toe en mix je het opnieuw goed door elkaar. Verdeel de mix op de bodem van een ingevette bakvorm en duw het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet het vervolgens tenminste 20 minuten in de koeling.

2. Leg de dadels/dadelpasta 20 minuten te weken in water. Mix/blend deze vervolgens samen met de rijpe avocado, de cacao, honing en de gesmolten kokosolie. De kokosolie kun je au bain marie smelten of door de olie in een warme kom te doen. Verdeel deze topping vervolgens over de taart en verdeel het over de bodem. Zet het voor tenminste 2 uur in de koelkast.

3. Hak grof walnoten en verdeel deze over de taart heen. Je kunt eventueel als extra smaakmaker ook nog kokos over de taart verdelen maar ook zonder is de taart heerlijk!

Ps. de portie op de foto is voor 3 of 4 mensen! De taart is érg lekker maar ook behoorlijk machtig.

6 Responses to “-Bijna- Vegan Chocolade Taart”

 1. Suus says:

  Wat een onwijs leuke reactie, heel erg tof. En die taaaaaaaaart, yum. Deze mag ik zelfs met mijn detox ambities dus dit is zeer goed nieuws, houd ik van.
  Liefs Suus van Food Bandits

  • eatcooklove says:

   Haha.. Regel ik even voor je ;-)

   Goed he als iemand zo reageert! Had natuurlijk ook geen ‘afbrand’ recensie geschreven maar gewoon één met opbouwende kritiek en vooral ook benoemd wat ik al superleuk en goed vond! Hij is echt supersimpel te maken en errrrug lekker!

   Liefs, Elize

 2. Nawaz says:

  Meer groene pesto op het broodje rosbief, grovere stukken kaas (zodat je ziet dat het vers is)… Doen we dankzij de tips van Elize tot op de dag van vandaag!

  • eatcooklove says:

   Ik hou nou eenmaal van knoflook ;-) Kijk maar naar de grootte van het woord ‘knoflook’ bij de tags..! Nogmaals, compliment hoe jullie met feedback omgaan.. les voor vele anderen!

 3. neeltje says:

  Ha Elize,

  Mooi verhaal!! Als ik in Delft kom ga ik zeker op zoek naar Hills&Mills.
  laat (als je in het warme land bent)wel weten hoe hij smaakt.
  Gemaakt wordt tie!!!

  liefs Neeltje

  • eatcooklove says:

   Proef gelijk even het broodje pesto haha.. checken of er écht meer pesto op zit ;-)

   Ik hoor het wel als ik aan een cocktail in de Filipijnen zit.. of zo :)

   Liefs

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog