Blog Crisis (je)

let_go

Laat ik het maar toegeven, ik zit in een blog-crisis(je). Een – het is te mooi weer om te bloggen – crisis, of iets in die trant. Waar het op neer komt is dat het me ontbreekt aan discipline en motivatie om veel tijd te besteden aan de blog op het moment. Het onkruid – en de aardbeien!!- in de moestuin groeit/groeien zo hard. Morgen regent het (misschien) weer dus kan ik vandaag beter buiten genieten van de zon. Ik heb hem/haar al even niet gezien, dus ik heb meer zin om af te spreken dan om online tijd door te brengen. Of ik heb hem/haar gisteren nog gezien en dat was goed, dus waarom nu niet weer, gewoon omdat het kan? Oh ja, en mijn werk, de boodschappen en het huishouden, moet ook op zijn tijd gebeuren. Het laatste heeft ook wel eens te lijden onder het mooie weer overigens…

Helemaal dekken doen de zomerse omstandigheden mijn moeite mezelf te motiveren niet overigens. Ik merk dat ik zoekende ben in welke weg ik op wil met mijn blog. Overal om mij heen zie ik mensen een duidelijke lijn kiezen en enorm druk zijn met hun blog; alle gerechten vegetarisch, of alle recepten suikervrij. Of een blog over stedentrips in Europa of hoe zo goedkoop mogelijk te backpacken door Azië. Ik weet dat het voor je blog beter is om een duidelijke lijn te kiezen zodat men weet wat men bij je kan vinden, maar ik weet niet of dát wel bij mij past. En ben ik niet gaan bloggen voor mijn plezier?

Als het op eten aankomt in mijn leven, is het gros van wat ik ‘tot mij neem’ gezonde volwaardige voeding. Omdat ik dat lekker vind, omdat ik graag met verse ingrediënten kook en omdat ik me daar goed bij voel. Maar op zijn tijd vind ik het leuk om iets te bakken of produceren waar wél suiker in zit, of slagroom. En dat glas wijn in het weekend, dat zijn veel te fijne ontspannen momenten voor mij waar ik van kan genieten en dus niet wil missen. Geen duidelijke lijn dus…

Hetzelfde geldt eigenlijk voor mijn liefde voor reizen. Ik word heel erg blij van een weekendje Gent, Antwerpen of Turijn. Van een week in een huisje in het bos. Maar ik raak ook heel enthousiast bij de gedachte dat ik straks opnieuw drie maanden lang de andere kant van de wereld mag gaan ontdekken – yeah – met een rugzak op mijn rug. Ook al geen duidelijke lijn.

Of misschien eigenlijk ook wel. Misschien moet ik ook gewoon opgaan in de fijne mooie momenten wanneer die zich voordoen. En misschien moet ik die laptop dan ook gewoon even laten voor wat het is. Accepteren dat dat inderdaad betekent dat ik niet elke maand een nieuw record haal met mijn bezoekersaantallen. Dat mijn Facebook likes niet zo hard groeien als misschien wel het geval zou zijn wanneer ik én een duidelijke lijn aan zou houden én met een hogere frequentie zou bloggen. Shit, wanneer ben ik dat eigenlijk belangrijk gaan vinden?

Dit tempo past blijkbaar bij mij op dit moment. Een lagere frequentie omdat het anders ten koste zou gaan van dingen in het leven die ik belangrijk vind. Maar loslaten van verwachtingen blijft toch wel zo lastig. Verwachtingen van anderen, maar vooral ook het loslaten van verwachtingen van mijzelf, door mijzelf.. Nou ja. Dat dus.

0873e0b092ac23adb6989b0cb6091c95

Heb je deze al gelezen?

10 Responses to “Blog Crisis (je)”

 1. Nell Nijssen says:

  Lieve Elize, ik houd van een twijfelende mens. En weet je waarom? Omdat mensen die nooit twijfelen, uitermate irritant zijn. Dat is dommigheid pur sang. Een ieder die bewust in haar/zijn leven staat, vraagt zich regelmatig af of hij/zij wel goed bezig is. Dat hoort zo in het Echte Leven. Ik wens jou heel veel backpackplezier tijdens je komende reis. Je “fans” wachten gewoon tot je weer terug bent. X, Nell

 2. wilma says:

  Zo herkenbaar!!! Toen ik mijn blog pas had, wilde ik ook zoveel mogelijk publiceren, maar op een gegeven moment veranderde dat. Ik kreeg een baan met meer uren en had dus minder tijd om in de keuken te staan. Ook ik heb geen duidelijke lijn, hoewel mijn voorkeur uitgaat naar de Italiaanse keuken. Ik probeer nu 1 maal per week iets te plaatsen, maar als ik niets heb……. jammer dan. Het gaat om de lol van het kokkerellen en als ik iets lekker vind, dan deel ik dat. Het is geen betaalde job, gewoon puur hobby. En als ik het goed begrijp is dat voor jou net zo! Dus gewoon doen waar je zin in hebt en heb je geen zin, dan even niet. Geniet van je reis! Ciao, Wilma.

  • Elize says:

   Het is voor mij inderdaad ook gewoon voor de fun Wilma. Er waren er velen met ons, zo bleek wel uit de reacties van iedereen op m’n post. Het was fijn om even te benoemen voor mezelf, ook ‘naar buiten toe’. Op die manier haal ik even de druk er af voor mezelf.. Blog ik wel is het leuk, zo niet.. dan zal de reden waarom wel de moeite waard zijn. Of niet, en zelfs dan is het ook even goed. Bedankt voor je berichtje in ieder geval.. De reis moet ik nog paar maandjes op wachten overigens hoor, maar de tijd vliegt hard zat ;) Liefs, Elize

 3. Caroline brouwer says:

  Heel herkenbaar en gewoon doen waar jij je lekker bij voelt. Een tijdje geleden heb ik met het idee rond gelopen om te stoppen en sinds ik dat kenbaar heb gemaakt, is de druk er af en vind ik het weer leuk. En die bezoekersaantallen daar heb ik me nog nooit iets van aangetrokken, we doen het toch voor onze lol en niet omdat het ons werk is! Waar gaan jullie nu naar toe met de rugzak? Fijn dat je er zo lang tussenuit kunt. Ga lekker genieten van de zomer en dan heb je vast weer zin om te bloggen.
  groetjes, Caroline

  • Elize says:

   Het klopt wat je zegt hoor Caroline; het uitspreken geeft al lucht. Alsof ik mezelf de permissie geef om de druk er af te halen, is fijn!

   We gaan naar Indonesië, Australië en Cambodja. Opnieuw een combi van ZO Azië en Australië dus.. Is ook kostentechnisch gewoon best te doen overigens hoor, drie maanden Afrika is behoorlijk duur :). Australië willen we met de camper van Adelaide naar Sydney, door de Barossa Valley en natuurlijk ‘the great ocean road’. En ik voel me een enorme geluksvogel dat het me nog een keer gegund wordt door mijn collega’s, ben ik erg dankbaar voor! Jullie alweer een reis gepland? Liefs, Elize

 4. Hazel says:

  Zeeeer herkenbaar je verhaal! Soms moet je jezelf gewoon even afvragen waarom je aan het bloggen bent geslagen? Het begon waarschijnlijk niet met als doel om een mega aantal bezoekers te trekken. Is natuurlijk leuk meegenomen, maar zal niet je doel op zich zijn geweest. Super gaaf trouwens dat je weer naar Down Under vertrekt!! Ben maar een ieniemienie tikkeltje jaloers. Jullie gaan ook een fantastisch stukje Australië doen! Mochten jullie ook van wandelingen houden, dan weet ik langs die route misschien nog wat leuks, dan duik ik er even in.. Oja én … Kangaroo Island vanaf Adelaide! Ontzettend goed te doen! Oh man!! Wat krijg ik toch weer een heimwee..

  Oja en verder.. gewoon lekker doorgaan met bloggen zoals je dat doet. Misschien kun je iets meer door je reizen geïnspireerde recepten posten, maak je daar je focus van ;-)

  • Elize says:

   Dank voor je berichtje Hazel, leuk :) En je bent niet de enige die maar een ieniemienie tikkeltje jaloers is.. Ik snap jullie wel haha!

   Inmiddels heb ik het weer een heel klein beetje opgepakt, het bloggen. Heb vooral even geaccepteerd dat als ik maar 1 keer per maand blog nu, dat dat ook best is. Door mezelf die ruimte te gunnen heb ik er in ieder geval weer lol in!

   Ik krijg heeeeel graag tips van je over mooie wandelingen! We zijn gek op wandelen namelijk, heerlijk om te voet de omgeving te ontdekken. We gaan tussen Adelaide en Melbourne een auto huren en slapen in hostels of B&B, tussen Melbourne en Sydney hebben we een camper. Ik wil heel graag lekker door de Barossa Valley crossen.. Maar kom maar op met die tips! :)

   En die op reis geïnspireerde posts die gaan er vanzelf weer komen, daar ligt ook altijd verreweg het meest mijn hart in. En automatisch zijn dat dan vaak ook de betere blogs (vind ik dan).

   Anyway.. Geniet van het zomerse weekend! Liefs, Elize

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog