Een Parel. Chiang Mai – Thailand

IMG_9465
Het is eigenlijk typisch hoe je bepaalde vormen van discomfort weer vergeet als je terugdenkt aan een reis. Vergeten is misschien niet eens het juiste woord, maar de herinnering dat ik met mijn benen in een emmer water zat om de 40 muggenbulten (jawel, alleen op mijn onderbenen) niet open te krabben (Suriname) voert gelukkig niet de boventoon van de herinnering aan onze tijd daar.

Of die keer in Thailand dat ik me door een reisleidster liet overhalen om een ‘hidden beach’ te ontdekken. Lees: ik me liet overhalen zo’n 50 meter door een pik- maar dan ook echt pikdonkere grot te zwemmen waarbij de lolbroek van een gids het ook nog nodig vond om te roepen: “Oh nooo, I think we went the wrong way”. En om zijn zaklamp niet te gebruiken voor waar die in mijn ogen voor doelde – licht aan het einde van de tunnel laten zien – maar om ons te wijzen op de ontelbare hoeveelheid vleermuizen. Fijn!

De pareltjes van een herinneringen overheersen gelukkig! Zo ook Chiang Mai, Thailand. Chiang Mai is een stad die ligt in het Noorden en daardoor authentieker en rustiger is dan het midden en zuiden van Thailand. Het ligt midden tussen prachtige natuur en ook cultureel heeft de stad van alles wat te bieden.

P1010517

Bereikbaarheid
Je kunt zowel per vliegtuig als per trein naar Chiang Mai reizen. De meeste mensen komen vanaf Bangkok en kiezen ervoor om met de nachttrein naar Chiang Mai te reizen. Je kunt dan eventueel een tussenstap maken op Ayutthaya, wat eeuwenlang de hoofdstad was van Thailand.

Wij hebben er destijds overigens voor gekozen om met een lokale trein over het oorspronkelijke treinspoor naar Kanchanaburi (Bridge over the River Kwai) te reizen. Elke dag om 7:45 en 13:35 vertrekt er een trein naar Kanchanaburi vanaf het station in Thonburi (Bangkok Noi). De prijs was destijds 100 baht (ca. 2,5 euro). Hou er wel rekening mee dat de trein niet luxe/comfortabel is, voor ons geen probleem, zolang de verwachtingen maar wel kloppend zijn ;). Juist doordat de trein langzaam gaat krijg je overigens veel mee van de mooie omgeving waar je doorheen reist. Vanaf Kanchanaburi kun je met de bus naar Ayutthaya reizen om vervolgens daar weer met de nachttrein naar Chiang Mai te kunnen reizen.

P1010297

P1010019

P1010150

Verblijf
Er zijn ontzettend veel goede en goed betaalbare accommodaties in Chiang Mai. Zelf start ik altijd met het kijken bij Airbnb, omdat je daar voor vaak aantrekkelijke tarieven op authentieke plaatsen kunt verblijven. Als je liever in een hostel verblijft kun je makkelijk op hostels zoeken via Hostelworld. Om hotels te vergelijken gebruik ik zelf vaak de websites van Tripadvisor en Agoda.

Vervoer in Chiang Mai
De makkelijkste manier om rond te reizen in Chiang Mai is met de taxi of de tuk tuk. Prijzen zijn laag, maar je kunt ze beter wel van tevoren al afspreken. Je kunt er ook voor kiezen om een scooter te huren voor ca. 5 euro per dag.

P1010135

P1010414

P1010517

Attracties

  • Wat Chedi Luang – Een Boedhistische tempel uit de 14e eeuw.
  • Doi Inthanon – Het hoogste punt van Thailand, omringd door prachtige natuur.
  • Wat Phra That Doi Suthep – Een prachtige tempel op een km of 15 van Chiang Mai.
  • Kookcursus bij één van de vele aanbieders
  • Fietstocht door het platteland rondom Chiang Mai
  • Trekking door de jungle
  • Warorot Markt – Van lekker eten, tot kleding en handgemaakte souvenirs. Een markt die je niet wilt missen!
  • Sunday Walking Street – Een markt op zondagavond (je hebt er ook één op zaterdag) waar je terecht kunt voor heerlijk streetfood. Bijzonder hoe er ondanks de drukte een bijna mystiek rustige sfeer hangt.
  • Veel mensen gaan naar een olifanten-farm als ze in Chiang Mai zijn. Let er bij het boeken op dat je naar een plek gaat waar ze respectvol met de dieren omgaan, dat is helaas niet overal het geval. Elephant Nature Park is er hier één van.

Hebben jullie nog tips of suggesties die missen? Let me know!

P1010332

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog