Gezonde gevulde Eieren met Pasen

IMG_20150327_152436

Het is maar goed dat ik mezelf over het algemeen niet al te serieus neem, want zeg nou zelf, iemand die een foodblog heeft maar nog nooit een gevuld ei heeft gemaakt, die kun je natuurlijk niet serieus nemen. Het probleem is een beetje dat het gevulde ei voor mij een oubollig imago heeft. Je weet wel, passend in het rijtje van ‘bowl’, plakjes leverworst of als klap op de vuurpijl: augurk omwikkeld met boterhamworst. Twee weken geleden kreeg ik echter tijdens een etentje bij vrienden als hapje vooraf een gevuld ei voorgeschoteld die me meer dan prima smaakte, wat de aanleiding was dat ik zelf deze week maar ook eens aan de slag ben gegaan.

Met oog op dat ik er wederom weer eens veel te laat mee bezig ben om ‘recepten voor Pasen’  op de blog te plaatsen (dat is goed voor je zoekmachine optimalisatie en zo), maakt dat ik dit recept maar tot een Paas-recept doop. Maar echt, ook op andere momenten zijn ze heerlijk!

IMG_20150327_150758

Gevulde eieren met Zalm (voor Pasen)

Ingrediënten:

  • 5 biologische of vrije uitloop eieren (ik gebruikte maat m)
  • 4 el Turkse yoghurt
  • ca. 80 gram gerookte zalm
  • 1 el kappertjes
  • 2 lente-uitjes fijngesnden
  • 1/2 el fijngesneden (knoflook)bieslook
  • snufje chili/paprika poeder (naar eigen smaak)
  • chili-flakes/pul biber

Bereidingswijze:

1. Kook de eieren in ca. 10 minuten tot ze hard zijn. Laat ze eieren iets afkoelen en snij ze door het midden. Haal het eigeel voorzichtig uit de eieren.
2. Meng het eigeel, de yoghurt, de zalm en het chili/paprika poeder in de keukenmachine tot een fijn mengsel. Snij de bieslook, lente-ui en de kappertjes fijn en meng dit door het ei-zalm mengsel.
3. Vul de eieren met het mengsel en laat ze tenminste 30 minuten afkoelen in de koelkast. Ik gebruikte een spuitzak voor het vullen, maar ik zal je verklappen: het maakt voor de smaak niet uit ;).
4. Strooi wat chili-flakes (of pul biber) over de eieren voor je ze serveert, decoreer eventueel met een stukje gerookte zalm of verse kruiden.

Eet Smakelijk!

Variatie-tip: Ik maakte een aantal eieren met een Aziatische twist. In plaats van de bieslook en kappertjes ging daar wat fijn gesneden koriander, chili-poeder en een paar druppels soja-saus doorheen. Ook smullen!

 

 

 

En wat dacht je hiervan?

4 Responses to “Gezonde gevulde Eieren met Pasen”

  1. Marianne says:

    Ze zijn goed gelukt! Hier het zelfde, nog nooit een gevuld ei gemaakt! Misschien ook maar eens proberen.. :)

    • Elize says:

      Mijn moeder heeft al ‘bestelling’ gedaan voor meer Pasen haha. Dus ze zagen er niet alleen goed uit ;) Smaak was ook heerlijk!

  2. Judith - myfoodblog.nl says:

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog nooit gevulde eieren heb gemaakt. Deze zien er wel erg lekker uit :-).

    • Elize says:

      Ik voor deze dus ook niet ;) Laatst at ik ze bij vrienden en dat smaakte eigenlijk zo goed, dat ik dacht.. toch ook eens proberen :) Maar dan zonder kerrie en mayonaise ;)

      Ben benieuwd of je je er een keer aan waagt ;) Bedankt voor je berichtje! Leuk. Lieve groetjes, Elize

Leave a Reply

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog