The FoodJourney

20140207_110701-1“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

Met het lanceren van de nieuwe lay-out van deze website lanceer ik met onwijs veel plezier en een dikke glimlach tegelijkertijd ‘ The FoodJourney’. Over de bevalling die het maken van de nieuwe lay-out  is geweest ga ik verder niet uitweiden (bedenk je drie keer voor je met een tikkeltje hypochondrische programmeur uit het verre Oosten aan de slag gaat). Veel te onbelangrijk en niet-leuk in vergelijking met het te leuke FoodJourney project.

Ok. Ik ben enthousiast. Zoals een deel van jullie mogelijk wel weet hebben we van februari tot mei de meest mooie reis gemaakt door Vietnam, Australië en de Filipijnen. Over het laatste land schreef ik een post die recht uit mijn hart kwam. Een post waarvoor ik een maand lang naar woorden zocht maar die ik uiteindelijk in een half uur is geschreven tijdens een vertraging van onze vlucht vanaf Coron naar Manila. Een post die bij mij het gevoel van destijds oproept, me ontroert en in beweging houdt en brengt. Een ervaring die me helpt relativeren op het moment dat de verleiding groot is om me druk te maken over dingen waar het in het leven eigenlijk niet om draait. Een  post die ik op het moment dat de verleiding té groot is geweest weer eens kan openen en die mij weer even met mijn beide benen op de grond kan zetten.

The FoodJourney. Voeding en reizen. Voeding in de meest letterlijke zin van het woord, eten, lekkernijen, amusante ervaringen op culinair vlak, maar ook voeding in de zin van lessen en ervaringen die we hebben geleerd en opgedaan. Voeding die we in kunnen zetten bij onze reis die ‘het leven’ is.  Een reis naar de Veluwe, Texel of de Filipijnen. Of een reis door het leven zelf.

Reizen, op pad zijn, door het leven gaan, geven ons allerlei amusante, ontroerende, leerzame, pijnlijke, vrolijke en liefdevolle ervaringen. Ervaringen die mij bijzonder waardevol lijken om met elkaar te delen. Daarom heb ik een aantal mooie mensen gevraagd om als gastblogger deel te nemen aan onze ‘foodjourney’.

Dus Lees. Leer. Lach. Huil. Geniet. Raak Geïnspireerd. En deel.. Deel de inspiratie! 

We zijn afgetrapt met een zeer smakelijk geschreven verhaal van Nell Nijssen (Eetplezier). Kijk hieronder voor andere FoodJourney verhalen…

FoodJourney

 

 

Heb jij ook een mooie verhaal dat past binnen de FoodJourney en lijkt het je leuk een gastblog te schrijven? Stuur dan een mail naar eatcookandlove [at] gmail [dot] com. 

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog