Frambozen-Amandelcakejes

cakjeframboosJe hebt mensen die zo georganiseerd zijn dat ze een maand van tevoren hun kerst-menu al hebben gepland. De tafelindeling is al volledig bepaald, bij elke gang is een ander bord gekozen en dan heb ik het nog niet eens over de wijn die alle aandacht heeft gekregen die het verdient! Ik heb dat georganiseerde talent niet echt, zeg maar. Zo moet ik vandaag, één dag voor kerst, tussen alle hysterische kerst-massa nog op zoek naar een stukje verse tonijn en wat coquilles. Grote kans natuurlijk dat ik mis grijp en het laatste stukje tonijn uitverkocht raakt bij het schrijven van deze post, maar het heeft ook zijn voordelen!

Voor wie zijn menu namelijk nog niet helemaal heeft vastgelegd komt hier nog een geniale en eenvoudige optie voor het nagerecht. Superlekker en simpel om te maken! Van de week deelde ik al wat last-minute kerst inspiratie, maar met de wetenschap dat dit nagerecht eigenlijk niet mocht ontbreken.

Het is namelijk weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap! Een leuke manier om kennis te maken met andere blogs en om nieuwe recepten uit te proberen! Ik mocht deze maand iets maken van de blog ‘Cakeje van eigen Deeg’. Superleuk, want ik kende de blog nog niet. Je wordt werkelijk om de oren gesmeten met allerlei lekkernijen! Maar deze heerlijke lekkernij trok mijn aandacht:

Frambozen cakejes (12 stuks)

Cakjeframboos2Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 245 gr poedersuiker en extra om te bestuiven
  • 60 gr bloem
  • 125 gr amandelmeel
  • 200 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 250 gr frambozen (vers of diepvries)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en vet een muffin bakvorm in.
  2. Kluts de eieren in een grote kom met een garde los.
  3. Zeef de poedersuiker en het bloem en voeg toe aan de eieren
  4. Voeg nu ook het amandelmeel en de gesmolten boter toe.
  5. Mix tot een glad beslag.
  6. Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag en voeg 3-5 frambozen per vormpje toe.
  7. Bak de cakejes in 25-30 minuten gaar, of totdat er een prikker schoon uitkomt.
  8. Serveer de cakejes warm. Stapel ze op elkaar en bestuif met poedersuiker, garneer met de overgebleven frambozen en bestrooi met zilveren parels en sterren.
  9. Serveer eventueel met ijs.

Eet Smakelijk!

Heb je deze al gelezen?

2 Responses to “Frambozen-Amandelcakejes”

  1. Lian says:

    Super leuk dat je deze hebt gekozen. Hier thuis waren ze een enorm succes en ze zijn echt lekker. Hopelijk heb je nog kunnen slagen voor je kerstdiner!

    • eatcooklove says:

      Zowaar.. het is allemaal gelukt! Het was zelfs eigenlijk niet eens druk.. Wel veel mensen die meer stress dan lol hadden, zo zonde :)
      Fijne dagen meid, en nogmaals erg bedankt voor het fijne recept!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog