Geitenyoghurt ijsjes met Rood Fruit

IMG_20140712_175142Iets met ‘de wet van Murphy’, anders kun je het niet verklaren. De vrijdagochtend begon eigenlijk zeer prima, rustig ontbijten, een pot groene jasmijnthee en een glas water met verse limoensap beloofde niets dan goeds voor de komende dag. Vol goede moed stapten we dan ook op de fiets in de richting van het station. Je zou daar al problemen verwachten met de voorspelde 36 graden in combinatie van fietsen, maar niets van dat alles was het geval. Aangekomen bij het station echter bleken de treinen in beide richtingen getergd te worden door diverse storingen waardoor de twee potentiële reis trajecten als sneeuw voor de zon verdwenen. Niet gek, zul je zeggen, sneeuw wat bij deze temperatuur voor de zon verdwijnt.

Maar goed, de beste man van de NS beloofde ons dat binnen een half uur naar alle waarschijnlijkheid de treinen in ieder geval 1 richting op weer zouden rijden, wat zelfs binnen 15 minuten bleek te zijn. Wat nou wet van Murphy, hoor ik jullie denken. Wel, wij in de trein die ons via Rotterdam, Utrecht en Arnhem in Nijmegen zouden moeten brengen met slechts vijf minuten vertraging. Een overstaptijd van 5 minuten in Rotterdam werd dientengevolge dan ook spannend. Te spannend, hij reed voor onze neus weg. De volgende trein zou over 30 minuten rijden wat zoveel zou betekenen dat we waarschijnlijk in Nijmegen aan zouden komen als de door ons gesteunde deelnemers al over de finish zouden zijn. Een alternatief, zo gaf de reisplanner aan, was een rit te maken over hetzelfde traject als waar we al overheen gekomen waren. Kort na ons vertrek bleek namelijk de storing naar de andere (veel snellere) kant verholpen.

Wel, over de man die in de trein achter ons zat die ‘riekte’ naar rotte vis en waarvan mijn vermoeden is dat hij van het begrip douchen nog niet vaak gehoord heeft, zal ik verder geen woorden vuil maken; we kwamen aan in Nijmegen! Ons haastend naar de plek waar we hoopten een glimp op te vangen van de betreffende lopers schaften we nog een stel ongetwijfeld te duur betaalde gladiolen aan. Diezelfde gladiolen haalde in al hun ‘gladioliteit’  de finish al bijna niet, de hitte was ook hen te ondraaglijk. Na zo’n 2 uur in de volle zon en vele kansloze telefoongesprekken later bleken we de lopers gemist te hebben, stuk voor stuk. Een anderhalf uur volgende poging hen dan maar ná de finish te verblijden met een stel verlepte gladiolen was even kansloos: niemand voor wie we de reis naar Nijmegen hebben gemaakt, hebben we ook daadwerkelijk getroffen in Nijmegen. Maar hé, een ervaring rijker..

IMG_20140718_170116

Als zeer gewenste verkoeling voor deze snikhete dag hadden we gelukkig deze home-made ijsjes: Simpel, lekker en gezond!

Geitenyoghurt-Rood Fruit ijsjes

Ingrediënten (afhankelijk van het formaat van je ijsvormpjes en van hoeveel ijsjes je wilt maken)

  • 200 ml Geitenyoghurt (te vervangen voor gewone of soja yoghurt)
  • Blauwe bessen ( ca. 20 stuks)
  • Aardbeien ( ca. 10 stuks)
  • Frambozen ( ca. 25 stuks)
  • 1-2 tl honing

Bereidingswijze:

1. Koop vormen om zelf ijsjes in te maken. Zelf kocht ik deze vormen voor 1,50bij de HEMA.
2. Mix/Blend de yoghurt met de honing, aardbeien en de blauwe bessen. Proef en beslis zelf of dit zoet genoeg is voor je. Wanneer je het niet zoet genoeg vindt, kun je er nog een tl honing bij doen.
3. Meng voorzichtig de frambozen in zijn geheel door je mengsel heen zodat ze intact blijven.
4. Zet de vorm in de vriezer en wacht tot ze voldoende zijn bevroren om ze intact uit de vorm te kunnen halen (hangt af van de stand van je vriezer).

Eet Smakelijk!

IMG_20140712_175142

 

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog