Gestoofde Kip in Bockbier

heinekenVia een bijzondere weg verkregen bock-bier heeft geleid tot een bijzonder smakelijk gerecht. Per ongeluk eigenlijk, daar het een spontane opwelling was om dit gerecht te maken. Gestoofde kip in bier. Het klinkt lekker bourgondisch, en dat is het ook. Eerlijkheid gebiedt mij echter alleen toe te geven dat de foto die ik er van heb gemaakt esthetisch totaal onverantwoord is, waardoor ik dus maar een foto van het etiket neerzet. Ik geef met liefde de schuld aan mijn telefoon, externe coping.. moet kunnen op zondagmorgen!

Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • Kip (ca 400 gram, voor 4 personen)
  • Boter (30 gram)
  • Sjalot (1-2)
  • Knoflook (1 teen)
  • Champignons (250 gram of meer)
  • Bieslook
  • flesje bock-bier
  • Ontbijtkoek (2 plakken van ongeveer 1 cm)
  • Peper/zout/chilipoeder

Bereidingswijze:

  1. Voor het stoofgerecht heb ik kipkarbonade gebruikt, maar je kunt ook goed kipfilet’s gebruiken. Doe ongeveer 20-30 gram boter in de pan en braad hier in de kip (op smaak gebracht met wat peper, zout en chili-poeder) rondom bruin.
  2. Vervolgens voeg je de fijngesneden sjalot, knoflook en champignons bij het gerecht, evenals de verse bieslook. Laat het geheel even bakken, zorg dat alles op de bodem goed in beweging blijft.
  3. Vervolgens voeg je een flesje bock-bier toe (aan ca 400 gram kip, 250 gram paddenstoelen) en een klein beetje water met een half bouillonblokje.
  4. Vervolgens snij je twee plakjes ontbijtkoek in stukjes en die leg je bovenop het geheel.
  5. Laat het anderhalf uur op laag vuur stoven en Voila: een heerlijk bourgondisch kipgerecht.

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog