Gezonde Pesto Chicken Pizza

SAMSUNGGezonde Pesto Chicken pizza – Pizza is van nature niet aan mij besteed. Te machtig. Te groot. Te veel deeg. Het gegeven dat ik nu een ‘pizza’ heb genuttigd die ik wél een succes vond, vond dat ik dit recept wel het vermelden waard vond. Ongetwijfeld velen met mij die zo’n grote logge pizza ook niet van harte verorberd krijgen. Wel, wellicht deze dan! Een gezond gerecht wat naast met Kip ook prima vegetarisch gegeten kan worden. De pesto chicken pizza.

De verhoudingen voor het pizzadeeg zijn als volgt: 200 gr volkoren meel, 150 ml lauw water (evt. incl. 1 ei), scheutje olijfolie, 1/4 tl zout en eventueel 1 zakje gist (8 gram). Dit is voor ongeveer drie personen. Als je teveel pizzadeeg hebt gemaakt kun je dat gemakkelijk invriezen. Gewoon strak in folie rollen en op tijd er weer uit halen als je het weer wilt gebruiken. Een alternatief voor het pizzadeeg, en tevens een minder bewerkelijke variant, is de volkoren tortilla. Meergranen tortilla is vaak gewoon bij de Supermarkt te koop, volkoren bij de gezondheidswinkel of op Internet.

Ingrediënten voor 3 personen:SAMSUNG

  • Volkoren tortillas/ ingrediënten voor pizza deeg ( 200 gr volkoren meel, 150 ml lauw water (evt. incl. 1 ei), scheutje olijfolie, 1/4 tl zout en eventueel 1 zakje gist (8 gram)).
  • 150 gram kipfilet
  • Cajun/chili kruiden
  • Brocolli (je kunt ook asperges, bloemkool, wortel etc gebruiken)
  • Half gedroogde tomaatjes
  • Geitenkaas of Mozzarella (50-100 gram)
  • Peper/Zout
  • Olijfolie
  • Evt Pijnboompitten

Bereidingswijze:

  1. Kruid de kip met pittige kruiden (Cajun of chili poeder met wat grof zeezout) en bak het aan tot het een kleurtje krijgt in de pan, het hoeft niet volledig doorbakken te zijn.
  2. Snij de broccoli in kleine stukjes en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt giet je de broccoli af en spoel je het onder koud water af, waarna je het laat uitlekken.
  3. Vervolgens smeer je de pizzabodem/tortilla in met verse pesto.
  4. Leg op de pizza naar eigen smaak wat (Buffel)mozzarella of geitenkaas (ca 75 gram voor 3 personen). Verdeel tevens de broccoli, de kip en de zongedroogde tomaten (of half gedroogd, zie het recept van de Spaghetti met pesto, half gedroogde tomaat en rucola) over de bodem en zet vervolgens de pizza op ongeveer 180-200 graden in de oven.
  5. Bepaal op basis van de kleur en de mate waarin de kaas is gesmolten of de pizza klaar is; het zal na een minuut of 10 zijn. Aan het einde kun je er eventueel wat geroosterde pijnboompitten overheen strooien.

Eet Smakelijk!

En wat dacht je hiervan?

Leave a Reply

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog