Interview met Marianne (Homecooking Dept)

Afgelopen weekend ging de eerste nieuwsbrief van de blog eruit, toch wel weer een memorabel momentje. En alles werkte zowaar, iedereen lijkt hem te hebben ontvangen, dus dat was weer een zorg minder. Mijn vriend verwondert zich er altijd over dat ik zonder enige ICT achtergrond toch altijd weer van alles voor elkaar krijg en me zelfs waag aan het rommelen binnen een HTML code (je weet wel, zo’n computertaal). De waarheid in deze is overigens echter dat het een soort – nieuwsbrief maken voor Dummies- programma is, maar dat laten we vooral onbelicht verder, deal?

In die nieuwsbrief stond onder andere een interview met Marianne, de auteur van de blog Homecooking Dept. Marianne woont op 15 minuten fietsen van het centrum van Rotterdam en beschrijft haar leven (vol herkenbare anekdotes of situaties), begeleidt door de meest heerlijke recepten.  Opvallend aan haar blog zijn de prachtige sfeervolle foto’s (en de perfect gebakken koekjes).

Het Interview met Marianne
>>Homecooking Dept<<

Alle kwijl opwekkende foto’s zijn van Marianne haar blog

 1. Het recept bovenaan mijn bucket-kook lijst is…

Als je net als ik maandelijks allerlei kookmagazines doorspit en een voorliefde hebt voor nieuwe kookboeken is er altijd een lijst van nieuwe recepten die je wilt proberen. Maar een Homemade tortellini soep (dus ook de tortellini’s zelf maken) en gnudi (balletjes van ricotta en parmezaanse kaas met een salie botersaus) staan toch wel erg hoog op de lijst!

 1. Mijn eerste Food herinnering is..

Dat is eigenlijk niet zo een fraaie, ik ben nou eenmaal niet opgevoed door een Italiaanse nonna en zat niet op het aanrecht met het doel om mee te helpen. Ik zat daar omdat ik dat gezellig vond en klein genoeg was om tussen het aanrecht en de kastjes te passen.  Mijn moeder kan goed koken, maar terug in de jaren ’80 was macaroni met smac, paprika, ketchup en veel geraspte kaas voor mij echt het summum, ik ben nu overigens nog een zware fan van pasta en kaas.

 1. Het kookboek dat ik het meest intensief gebruik is…

Och ik heb zoveel kookboeken, elke keer als ik een nieuwe koop of krijg moet ik er eentje waar ik niet uit kook (of in kijk, ze dienen natuurlijk ook ter inspiratie) weg doen, maar aan die belofte kan ik me niet echt houden. Ik heb meerdere dierbare kookboeken. Waar ik het meeste uit gekookt heb zijn Jamie’s Italië, Thuis bij Jamie en Bill’s Asian Basics. Mijn twee meest geliefde kookboeken zijn Julia Childs – Mastering the art of French cooking en Marcella Hazan’s – klassieke Italiaanse keuken.

 

unnamed (2)

unnamed (4)

unnamed

 1. Ik maak mijn risotto als volgt…

Risotto…. mijn vriend is de risottokoning! die heeft zich gespecialiseerd in het fenomeen.

 1. Als ik drie maanden vrij mocht reizen ging ik naar

Ik zou in Rotterdam in de trein stappen richting Mongolië, dan Tibet, Nepal en hoe heet dat kleine koninkrijk waar een beperkt aantal toeristen per jaar heen mogen … Bhutan daarheen, Uh nog een keer naar India. De lijst is nu al te groot voor 3 maanden. Ik ben een rustige reiziger, ik wil ook wel eens met een boek gewoon in een stoel zitten of in een zwembad liggen. Of een rondje zuid-afrika, lijkt me ook leuk.

 1. Ik kruip het liefst weg in een keukenkastje als..

Ha ha, dat is te klein! Bij totale overmacht, waar ik en niemand anders iets aan kunnen doen en wat heel onplezierig en onzinnig was. Bijvoorbeeld 2 uur zinloos in de file staan.

 1. Mijn favoriete Hotspot is..

In Rotterdam zijn te veel hotspots om er een als favoriet te noemen. Ik ga graag naar Pierre een franse Brasserie/bistro – vooral wanneer het terras open is, of Guliano’s vanwege de heerlijke broodjes, Little italy als ik een speciale pasta soort zoek, kookpunt als ik helemaal niets zoek en wel iets wil kopen en als we geen zin hebben om te koken (dat gebeurd dus ook) halen we graag Thais bij Deli Bird. De mini terrasjes en sfeer aan het deliplein op Katendrecht zijn ook heerlijk wanneer de eerste zonnestralen doorkomen. unnamed (3)

unnamed (5)

 1. Mijn blog moet je zien want…

Als je ondergedompeld wilt worden in sfeer en comfort food en zin hebt om geïnspireerd te worden om de keuken in te gaan. Nu ben ik druk bezig om mijn blog nog sfeervoller te maken en er staan volop leuke nieuwe dingen te gebeuren. Maar natuurlijk kun je gewoon mijn blog bezoeken elke maandag en donderdag plaats ik een nieuw bericht met recept en bijpassende foto’s.

 1. ’s Avonds bij een kampvuur op het strand drink ik het liefst…

dat ligt aan de temperatuur buiten! waarschijnlijk een kopje thee.. maar glaasje wijn zou ook goed kunnen!

 1. In mijn dromen bewerk ik wel eens met mijn deegroller…

niemand, ik ben niet geweldadig aangelegd.

 1. Dit gerecht deel ik dus met niemand…

Ha ha! ik schrijf een foodblog! ik deel alles met iedereen. Ik wil graag iedereen inspireren om ook lekker de keuken in te gaan en iets te bakken, te stoven, te sudderen en te laten pruttelen! hoe vaker je kookt hoe beter je wordt. Elke kunstenaar was ooit een amateur!

 1. Ik bak niks van…

Ik heb moeite met vis bereiden, maar dat komt eigenlijk omdat ik het niet vaak doe. Door de curry ofzo geen probleem, maar voel me niet echt een visspecialist.

 1. Wat ik dus het allerlekkerst klaar maak is…

Comfort food. Alles wat stooft en tijd kost. Lasagne & pastasauzen.

unnamed (1)

shapeimage_23

 Ik wil het volgende Interview niet missen.

nieuwsbrief1

 

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog