Kaki Fruit Yoghurt met Granaatappel

IMG_20150114_111212Heb jij dat ook wel eens? Dat je in de supermarkt impulsief een ingrediënt meeneemt wat je niet of niet goed kent, maar waar je wel nieuwsgierig naar bent. En dat het betreffende product vervolgens 2 weken (of langer) op de fruit of groenteschaal zijn bestemming ligt af te wachten, met het dreigende lot van het geheel ontbreken van een glorieus einde in een mooi gerecht.

Zo had ik ergens in december kaki-fruit gekocht (ik weet het, ik kom uit een ei, maar ik had het nog nooit op), omdat het in de aanbieding was maar vooral ook omdat mijn oma er met zoveel lovende woorden over sprak. En vervolgens lag het me drie weken later nog aan te kijken met een toenemende ernstige blik – lees: plekjes op de huid. Ik deed dus maar iets toen dit ‘recept’ het licht zag. Net als de frambozen yoghurt met chocolade is dit net zo’n gerecht wat het predicaat ‘recept’ eigenlijk niet verdient, en al dan niet toevallig ook weer een uitermate geschikt recept voor een ontbijt of een lichte lunch. En lekker dat het is, dat kaki fruit! Daar hoeven we ook niet meer ‘bang’ van te zijn..

Kaki-fruit yoghurt met granaatappel

Ingrediënten: 

  • (Magere) Yoghurt (200 ml p.p.)
  • 1 kaki-fruit
  • 1/4 granaatappel

Bereidingswijze: 

1. Snij dun de schil af van het kaki fruit en snij hem in stukken zoals je een appel snijdt.
2. Maak een kwart van een granaatappel schoon. Geen idee hoe dat moet? Kijk dan hier.
3. Mix de yoghurt met het kaki fruit met een staafmixer of een blender helemaal glad. Als je van zoet houdt kun je hier eventueel een theelepel honing aan toevoegen (maar proef eerst zonder…)
4. Serveer met de yoghurt met de granaatappel ‘on top’.

Eet smakelijk!

Geen idee wat je moet met de rest van de granaatappel? Overweeg dan deze recepten eens..

SAMSUNG

Geroosterde Aubergine met Karnemelksaus en Granaatappel


SAMSUNG

Dulche de Leche Cheesecake met Granaatappel

RodeBietenRisotto Rode Bieten Risotto met Geitenkaas en Granaatappel

En wat dacht je hiervan?

Leave a Reply

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog