Guliano te Rotterdam

CarpaccioRegelmatig wordt mij  gevraagd of ik me niet eens aan moet melden voor één of ander tv-programma of een andersoortige plechtige kookactiviteit. Wel, ik zal het jullie verklappen; naast dat ik geen behoefte voel aan een camera op mijn neus en ook niet aan iemand die als onderdeel van een ‘leuk’ programma legitiem in mijn slaapkamer rondsnuffelt, is voornamelijk mijn gevoel voor timing nogal belabberd. Ik kan heus smaakvol koken, maar dan wel als ik bij voorkeur de hele avond de tijd heb en mijn ‘gasten’ het geen probleem vinden dat het eten zomaar om half tien in plaats van om zeven uur voorgeschoteld kan worden. Aan tafel, in een fijn gesprek met een goed glas wijn, wil ik de factor ‘timing’ namelijk nogal eens van ondergeschikt belang achten aan de gezelligheid.

Maar, eerlijk is eerlijk, ik vraag me wél af en toe vertwijfeld af wat andere mensen heeft bezield de horeca in te gaan als er geen verse en mooie producten worden gebruikt. De kunst van lekker eten maken met verse, gezonde, mooie producten maken is namelijk een stukeenvoudiger dan wanneer je van rommel iets moet weten te produceren. En helaas gebeurt dat nog te vaak. Vanwege de prijs, of andersoortige slechte excuses. Er is namelijk een grote groep mensen die met plezier íets meer betaald (niet te veel, we blijven Nederlanders) voor kwalitatief goed eten.

23659-7-2-[s]Absoluut niet het geval (gebruiken van rommel) is dit  bij Guliano, een leuke en goede Italiaanse lunch-locatie in het centrum van Rotterdam. Rotterdam is een stad die weinig mensen met gezellige horeca associëren, maar dit is in toenemende mate zeer onterecht.

Hoe het allemaal begon… De eerste vestiging van het Italiaanse lunchrestaurant opende zijn deuren in november 2008 op de Meent in Rotterdam. Een stukje Turijn of Bologna, zoals ze zelf aangeven, midden in Rotterdam!

De kaart & de betaalbaarheid Verse producten, wekelijks geïmporteerd uit Italië, vormen de basis van de kaart van Guliano. Ed’s Pastrami Sandwich (Een vers krokant gebakken Toscaans  broodje, landverse rucola, pittige provolone-kaas, dungesneden  rode uiringen, heel veel lichtgekruid pastrami-rundvlees, mierikswortelmayonaise en versgesneden augurk), de Bistecca (krokant gegrild fococcia-brood met  knoflook-olijfolie, frisse veldsla, dungesneden rose-gebraden  runderrib, Parmezaanse kaas, stukjes gegrilde paprika en de legendarische  Guliano’s truffelmayonaise) en meer recent de ‘truffel-burger’ vormen de trots van de kaart van Guliano. Zowel vlees als vis én vegetarische gerechten zijn op de kaart te vinden, in de vorm van een heerlijk vers broodje, maar ook in een salade of pasta. De prijzen zijn prima in verhouding tot het heerlijks wat je ervoor krijgt; de zeer rijk belegde broodjes in een prijsrange van 6-8 euro en meer uitgebreide lunchgerechten of goed gevulde salades rond de 10 euro. Met liefde betaald voor deze heerlijkheid, samen met een glas lekkere huiswijn.

161020107008Ambiance & Bediening De bediening van Guliano is vlot en vriendelijk. Je wordt snel geholpen, ook al is het restaurant gevuld is, wat vaak het geval is. De ambiance in het restaurant is gemoedelijk en het restaurant is eenvoudig maar sfeervol ingericht. De deels open keuken waar een aantal van de verse ingrediënten zichtbaar zijn maakt dat je je even in het Zuiden van Europa waant.

Bereikbaarheid Guliano is gevestigd op de Meent 31A te Rotterdam. Van dinsdag tot zaterdag is Guliano geopend van 11.00-17.00 en op zondag en maandag van 12.00 – 17.00. Je kunt reserveren via: 010-413 81 43. Reserveren is niet verplicht en vaak is er ook nog wel een plekje vrij, maar als je verzekerd wilt zijn van een plek, kun je beter reserveren.

Leuk detail! Je kunt niet alleen binnen lunchen, maar je kunt ook een broodje afhalen om vervolgens mee te nemen! Altijd lekker..

Buon Appetito!

De foto van de carpaccio  komt van Guliano zelf!

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog