Blij met de Liebsteraward!

liebster2Eerder deze week kreeg ik een superleuk berichtje van Marianne, de auteur van de blog The Home Cooking Department. Haar blog is een feest door de prachtige foto’s van eten gecombineerd met mooie stillevens, of mooie locaties. Aandacht voor kleur, sfeer, licht. Je krijgt er direct zin van in elk gerecht wat op haar site staat! De aanleiding van haar berichtje was dat ze me de Liebster award wilde geven! Helemaal Leuk! De Liebster award is een virtuele aanmoedigingsprijs voor kleinere of beginnende bloggers (<1000 volgers). Voor mij is het vooral een groot compliment omdat het een waardering is van Marianne, die ik zelf dus juist zo waardeer om de prachtige foto’s op haar blog! Dus bedankt Marianne, Leuk!

Een ‘gewoonte’ bij de Liebsteraward is dat je er elf vragen bij cadeau krijgt en dat je de Liebster award vervolgens weer doorgeeft aan één of meerdere andere inspirerende bloggers (met de bijbehorende elf vragen).

Deze vragen stelde Marianne aan mij:

1. Vroegste keukenervaring?
Mijn moeder had al vroeg in de gaten dat ik wellicht gepassioneerd maar niet zo georganiseerd was in de keuken, dus op incidentele momenten van samen cake of appeltaart maken heb ik weinig vroegere keuken-ervaringen. Met name de laatste 5-6 jaar kook ik veel en heel graag.
2. Liefde voor?
Voor alle mooie (grote en kleine) dingen in het leven. Schoonheid in de kleine dingen om ons heen, mooie inspirerende mensen, natuur, mooie muziek, mooie verse ingrediënten, reizen.. etc. etc.
3. Beste gerecht ooit?
Of het beste ooit is weet ik niet, maar ik vind dit gerecht persoonlijk erg lekker; lekker licht, pittig & gezond komen perfect samen.Chili Gamba Pasta
4. Och, dit mislukt bij mij nou altijd..!?
 Eigenlijk alles waarbij precisie vereist is krijgt bij mij niet het resultaat zoals het bedoeld is. Ben niet zo goed in me aan recepten houden. Kug.
5. Beste tool in je keukenlade/kast?
Dat wordt een verhitte vete tussen mijn alles kunnende hak-snij-mix apparaat (onmisbaar) en mijn te fijne mandoline (en hou niet zo van verhitte vetes dus kies ik niet ;)).
6. Ruimte in je keukenlade/kast maken voor..?
Ruimte in mijn keukenkast? Wat is dat?
7. Laatste keukenincident?
 Buiten dat ik mij in mijn enthousiasme mij nogal eens op een ietwat onhandige wijze brand aan de bovenkant van mijn oven heb ik gisteren de aubergines iets te lang in de oven laten liggen! Het resultaat was zwart en bovenal helaas zeer geschikt om een raam mee in te gooien..
8. Wat te serveren bij een vriendendiner?
Iets wat er voor zorgt dat ik ook gewoon af&toe ‘aanwezig’ ben die avond. Ik hou van lange avonden aan een volle lange tafel, eten op tafel, glazen wijn vol en leeg, mooie gesprekken, kaarsen.. Af en toe koken we echt samen met vrienden, dan worden allerlei nieuwe recepten verzonnen of uitgeprobeerd.mini-taartje
9. Een zwak voor..?
Voor mijn neefjes als ze tijdens een logeerpartij in een nog slaperige toestand komen kroelen. Onweerstaanbaar. Net als flespompoen :).
10. Mooiste buitenlandse blog?
Ik vind zowel deze, als deze én deze blogs fijn. Echt volgen doe ik blogs niet, ben ik te weinig consequent voor online..
11. Volgende post gaat over?
Dat is altijd een verrassing, ben niet zo’n planner. Ik gok erop dat het voor de FoodBlogSwap is.. (al was het gekozen recept volkomen mislukt, dus nog even beslissen of ik me aan iets anders ga wagen of dat ik met de billen bloot ga :)).
SAMSUNG
De Liebster Award
wil ik graag doorgeven aan:
* Eigenlijk aan Marianne, om haar enthousiasme en haar prachtige foto’s… Maar meneer of mevrouw de bedenker van de Liebster-award vindt dat dat niet de bedoeling is :) (maar je mag best de vragen beantwoorden hoor;)).
* Lies van Lepeltje Liefde omdat ze me geregeld inspireert te variëren met groentes en haar foto’s vaak prachtig en kleurrijk zijn.
* Myrthe van Klein Stukje Dan : Alleen al hierom: “P.S. Kleinstukjedan.nl is niet verantwoordelijk voor enig gewicht dat gebruiker is toegenomen, als gevolg van overmatig gebruik van de recepten.” (en nog heel veel andere redenen).
* Mannin van Baksels.net, gewoon omdat ik haar hartverwarmend vind. Omdat ze ook de rijkdom heeft schoonheid in kleine dingen te zien. En omdat ze de meest prachtige dingen bakt en brengt alsof zelfs ik het kan (en dat zegt wat).
* En tot slot, omdat mannen zo ondervertegenwoordigd zijn in de kookblog wereld maar vooral omdat hij Koken, Fotografie én Reizen zo mooi bij elkaar brengt: Pieter met zijn blog Hot Cuisine de Pierre.
(Ps. o.a. FoodBandits, Yellow Lemon Tree, Nombelina zijn ook ‘om op te vreten’ <kan niet kiezen>)
liebster2
Als zij zin/tijd hebben ben ik nieuwsgierig naar de antwoorden op de volgende vragen:
1. Wat is jouw drive geweest om te gaan bloggen?
2. Wat zou je nooit eten?
3. Wat maakt dat jij terug komt bij een restaurant?
4. Jouw Guilty Pleasure is?
5. Welke muziek helpt jou de dag door?
6. Welk recept van jou móet ik gemaakt hebben?
7.  Voor welk recept heb je het langst ooit in de keuken gestaan?
8.  Welke reis/vakantie heb je inspiratie opgedaan voor in de keuken?
9. Slow Cooking of een Snelle Maaltijd?
10. Waar word jij Blij van?
11. No Limits: Wat is jouw droom?
311c9dc7032aaa5d500a70b0d9a7835b

Heb je deze al gelezen?

4 Responses to “Blij met de Liebsteraward!”

 1. annemieke says:

  gefeliciteerd hoor wees er trots op. ik mis trouwens Henk in het verhaal liefde voor…..

  • eatcooklove says:

   Die is graag zo anoniem als het kan online haha… :) Maar daar heb ik ook veel liefde voor hoor!

 2. Suus says:

  Wat leuk! Ook leuke vragen en antwoorden. Je passie voor lekker eten straalt altijd van je blog af.

  Liefs Suus van Food Bandits

  • eatcooklove says:

   Hey Suus,

   Dank je voor je berichtje, leuk! Lekker eten is één van de vele dingen die het leven mooi maakt. Binnenkort nieuwe lay-out waar hopelijk ook nog iets meer ruimte komt voor de kop ‘inspiratie’. Mooie verhalen, ervaringen waar ik wat van leer. Beelden die me raken. Muziek die me in beweging brengt. Best leuk zo’n eigen site die je helemaal ‘van jezelf’ mag maken.. En dan na de reis maar eens aan de slag met hoe ik de foto’s wat mooier krijg! Laat me daarin graag door o.a. jou inspireren!

   Liefs, Elize

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog