Look [Rotterdam] ~ Knoflook, Knoflook en nog meer Knoflook

Garlic over a white backgroundVoor de één is het een walhalla en voor de ander een regelrechte nachtmerrie. Wat als een paal boven water staat echter is dat een bezoek aan dit restaurant eigenlijk alleen geoorloofd is als je drie dagen erna geen sociale contacten te onderhouden hebt (en vooral als je die ook wilt behouden). Ik heb het over Look, een sympathiek knus restaurant in Rotterdam, wat zoals de naam al suggereert voornamelijk gericht is op ‘look’. Knoflook.

Hoewel Moederdag toch een voornamelijk door de commercie gedreven evenement is, ervaar ik het geenszins als bezwaar Moederdag als excuus aan te voeren om een bezoek te brengen aan dit restaurant. Immers, geld moet rollen en de economie moet blijven draaien en daarnaast is het geen straf mee te genieten van het waarderen van de goede zorg van je moeder. Meegenomen was dat mijn moeder knoflook weldegelijk kan waarderen, mijn vader minder, maar dat maken we wel weer goed met Vaderdag, of zo.

Van knoflooksoep, Provinciaalse kip met 15 tenen knoflook, een hele knoflook uit de tajine tot zelfs knoflookroomijs. Ja je leest het goed, knoflook-ROOMIJS. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik bij die gedachte ook niet direct warm liep, maar het viel alleszins niet tegen en de chocoladetaart erbij was helemaal een voltreffer. Gerechten waarin de knoflook iets minder dominant aanwezig is, zijn overigens ook te bestellen. Voor degenen die slechts 1 dag hun sociale leven stil willen leggen…

look_logoHoe het allemaal begon…
Al dertien jaar zit dit leuke tentje in Rotterdam aan de ‘s gravendijkwal. Op loopafstand van het museumpark en de Euromast en omringd door leuke barretjes, restaurantjes en nachtclubs. Look zegt te werken met bij voorkeur verse producten, en dat was ook wat je kon proeven. De roze knoflook wordt uit Lautrec gehaald, de lichtgerookte look uit Arlon en de witte uit Vitoria! Je moet het allemaal maar weten te vinden.

dessert LookDe kaart & de betaalbaarheid
Knoflook staat centraal, zover is duidelijk, maar is verder vooral dus ook ondersteunend aan verse, bij voorkeur seizoensgebonden ingrediënten. Je wordt onthaald met lekker brood, aioli (de knoflook-toon is gezet) en olijventapenade.  De kaart is niet enorm uitgebreid, maar zowel in de categorieën vlees, vis als vegetarisch zijn meerdere keuzes mogelijk. Ook is er een dagmenu beschikbaar wat de betaalbaarheid ten goede komt. Voor een (heerlijk) menu betaal je 27,50 euro. Voor een impressie: het menu bestond deze keer uit een Rilette van Eend met Rozemarijn, geserveerd met brood en fruitjam (erg lekker), een entrecote met verse pesto, peultjes en aardappel en tot slot witte chocolade mousse, meloen-sorbet ijs en een kletskop. Bij navraag was het dessert overigens te vervangen voor het knoflookroomijs, voor de liefhebber. Als je van de kaart besteld zal de prijs voor een voor-hoofd-na gerecht rond de 35 euro liggen (bij vegetarisch gerecht lager). De prijs van een fles rode wijn is rond de 20 euro, water is gratis en wordt voortdurend bijgevuld.

EntrecoteAmbiance & Bediening
De ambiance is eenvoudig, knus en sfeervol. De bediening is bijzonder vriendelijk, behulpzaam en attent. Zo werd het water regelmatig bijgevuld en was het geen enkel probleem om binnen het menu het dessert te wijzigen.

Bereikbaarheid
Look is te vinden aan de ‘s gravendijkwal 140b te Rotterdam. Je kunt hen bereiken op 010-4367000 of reserveren via de website.

Leuk detail!
Je kunt de aioli ook kopen om mee te nemen naar huis, mocht je je overdosis knoflook nog niet hebben gehad. Daarnaast verkopen ze ook een knoflooklikeur.

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog