Lopend Chocolade Taartje – Al een beetje Kerst

Taartjedef

Soms spreekt een foto volledig voor zichzelf. Vaak zelfs eigenlijk. Slechts sporadisch respecteer ik dat, meestal kan ik het niet laten er desondanks nog een heel verhaal aan toe te voegen.

Maar hé: Chocolade en Frambozen. Need I say More? Laat de Kerst maar komen!

eatcookandloveaboveall

Het recept: Smeltende chocoladecakejes

Ingrediënten (voor 4 stuks muffin-formaat):

  • 140 gram goede pure chocolade, in stukjes
  • 20 gram zachte boter
  • 70 gram bruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 20 gram bloem
  • muffinvormpjes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Laat de chocolade au-bain marie smelten (zet een pan met water op het vuur, zet hierop een kom die het water niet raakt, maar verwarmd wordt door de stoom van het verwarmde water, smelt hier de chocolade in).

3. Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker. Klop de eieren er eveneens doorheen en voeg als laatste de bloem toe.

4. Meng met een spatel de gesmolten chocolade door het bovenstaande mengsel. Schep het rustig om zodat het goed vermengd is.

5. Vet de muffinvormen goed in en vul ze met de vulling. Het goed invetten van de vormen is belangrijk zodat het cakeje gelijkwaardig en mooi kan rijzen.

6. Afhankelijk van de grootte bak je de cakejes 10-15 minuten. Zorg dat de binnenkant niet helemaal gaar wordt om het ‘lopende chocoladetaartje effect’ te krijgen.

Nomnomnom!

Eet smakelijk

 

En wat dacht je hiervan?

2 Responses to “Lopend Chocolade Taartje – Al een beetje Kerst”

  1. Sara says:

    Wat een heerlijk recept, ga het gauw eens uit proberen.

Leave a Reply

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog