Met de Camper door Nieuw Zeeland | Deel 2

Nieuw Zeeland met de Camper | Deel 2 – Vorige keer waren we geëindigd bij de tropische cycloon. Klinkt wel spannend hè? In realiteit viel hij erg mee op onze locatie, maar eigenlijk onnodig saai om dat er bij te zeggen.

Bij deze opnieuw een foto-serie, die zeggen immers vaak meer dan heel veel woorden. Nu ben ik op zich ook best goed in veel woorden, zoals de trouwe lezer wel weet, maar desalniettemin doe ik hier een pas op de plaats. Een kleine dan.

Vorige keer beschreef ik onder andere ons bezoek aan de majestueuze Mount Cook.

Met de Camper door Nieuw Zeeland – Deel 2

Na de gletsjers zijn we – haastje repje – naar het Noorden gereden (van het Zuider-eiland). De aanleiding was de hierboven genoemde cycloon die in aantocht was, en die veel regen beloofde. We wilden graag het Abel Tasman Nationaal Park aanschouwen met een zonnetje, en wel, dat is gelukt! We hebben ons met een Aqua Taxi (prijzig, maar prima geregeld) af laten zetten bij Torrent Bay, en zijn van daaruit gaan wandelen naar Onetahuti. Een prachtige wandeling door bos, langs witte stranden, zeehondjes, blauw water en tropische vergezichten.

De dag erna kwam inderdaad de beloofde regen én het bijbehorende beperkte zicht van een meter of 5(0).. het was weer eens wat anders dan de blauwe luchten tot dusver ;) Om ons niet te vervelen hebben we een bezoek gebracht aan de Anatoki Salmon Farm, een zalm kwekerij, door Nederlanders gerund zo bleek op locatie. Naast een mooie omgeving, is het ook een zeer smakelijke plek om te lunchen of borrelen! Wij kozen een plateau om te delen, en ik heb mijn zalm nog nooit zo lekker op! De liefhebber kan er trouwens ook zelf zijn eigen vis vangen…

Abel Tasman NP

Abel Tasman NP

Anatoki Salmon Farm

Malborough en Hawke’s Bay

Na een paar dagen rondgereden te hebben in hét wijngebied van Nieuw Zeeland – Malborough, zijn we overgevaren van Picton naar Wellington. Een school dolfijnen ging ons vooruit tijdens het vertrek, wat een te gek gezicht was! Met onze steeds meer haperende camper zetten we onze trip voort richting het oosten van het noordereiland, Hawke’s Bay. We doen hier o.a. de Te Mata Peak trekking, met griezelig steile paadjes, maar schitterende uitzichten als beloning!

Te Mata Peak

Te Mata Peak

Pech met de Camper

Vol goede moed vertrokken we vervolgens vanuit Napier naar het hart van het noorder-eiland. Richting dé wandeling der (dag)wandelingen in Nieuw Zeeland. Het geluk was echter achtergebleven in Napier die dag, want waar ik eerst gekscherend hardop lachte om het feit dat we zelfs in ‘zijn 2’ niet eens met 20 km/h naar boven kwamen op een niet al te significante heuvel, werd die pret snel gedrukt toen we een brand-geur roken in de camper.

De afgelopen dagen had de camper al meer kuren vertoond, maar stiekem hoopten we dat we die paar dagen er nog wel mee zouden halen. Niet dus. Terug naar Napier, waar we een garage hebben opgezocht die ons hopelijk weer op weg kon helpen. Ook dat geluk zat er niet in, want de versnellingsbak was niet meer ‘onder de levenden’, zo constateerde de monteur na 5 meter rijden, en moest vervangen worden. Na het weekend.

‘s Avonds laat kregen we dan ook een vervangende camper, met als bijkomend voordeel dat dit een veel modernere uitvoering was dan de vorige. Zo vloog bij deze de koelkast niet open tijdens het rijden, met als gevolg dat niet alle boodschappen door de camper vlogen bij iedere bocht. Best fijn! :) 

Maar op pad dus, richting Whakapapa. Een soort Barbapapa, maar dan anders. Vanuit deze camping hebben we de Tongariro crossing gedaan, bij sommigen bekend onder de omgeving van Mount Doom (Lord of the Ring). Een indrukwekkende wandeling door vulkanisch gebied, waar het landschap continue wisselt. Behalve op het einde dan.. want dan denk je: “we zijn er vast bijna”, maar dan komt er geen einde aan!   


Tongariro Crossing

Tongariro Crossing

Tongariro Crossing

Tongariro Crossing

Coromandel

Even een klein sprongetje naar het noorden, want anders wordt het alsnog een te lang epistel. De laatste beelden zijn geschoten rondom de omgeving van Coromandel. Een bijzondere combinatie van groene heuvels, mooie stranden en een blauwe zee. En zoals jullie al op de foto’s kunnen zijn, waren de weergoden ons wederom gunstig gezind.

Nieuw Zeeland voelde als één groot cadeau. Stiekem ook een verfrissende ‘tussenstop’ tussen al dat ‘Azië-geweld’. We zijn heerlijk veel buiten geweest, hebben veel gewandeld, verschillende wijnen geproefd (de Riesling ontdekt daar!), zijn naar lokale boeren/producenten geweest, hebben lekkere koffie gedronken en veel boeken gelezen. Een zee aan mooie herinneringen. 

Coromandel

Coromandel

Coromandel

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog