Mijn Keuken..

What’s in my kitchen?

Reny van de blog Mind Your Feed kwam vol inspiratie terug van haar vakantie deze zomer en stak een deel van foodbloggers-land aan met haar enthousiasme. Ze bedacht een katern; “What’s in my kitchen?”. Zelf gaf ze ook een blik weg in haar eigen keuken en ze vroeg mij eveneens om mijn keuken ‘bloot te geven’. Dus bij deze, een blik voor jullie in mijn keuken! :) Welkom!

1. Hoe ziet mijn keuken eruit?

Wit, vooral :) Mits hij in opgeruimde staat verkeerd dan, dat maakt wel een klein verschil. Zowel het blad als de kastjes zijn wit. Om de keuken heen zit een soort dikke RVS band waar de zijkanten van de hoge kasten donkerbruin en van de aanrechtkant wit zijn. Aan 1 kant hebben we een aanrecht van 3.5 meter, aan de andere kant hoge kasten met een deel van de apparatuur en ruimte voor nog meer spullen.

20150821_115144

20150821_152812

2. Wat staat er op mijn aanrecht?

Er staat in vergelijking met bij anderen al niet heel veel op het aanrecht, maar desondanks teveel :) Dat heeft overigens voornamelijk te maken met mijn beperkte vermogen op te ruimen als ik aan het koken ben, meestal mik ik alles maar in de wasbak zodat het in ieder geval uit het zicht is. Wat wél op het aanrecht staat is de Kitchenaid! Hij is pistache groen en ik vind hem prachtig! Verder staan er altijd snijplanken, de waterkoker, de theepot en een mooie Portugese schaal met nog te rijpen groente of fruit. En een aangebroken fles rode wijn, die staat vaak ook op het aanrecht! Verder staat er altijd kokosolie, (basis) olijfolie en zeezout voor het grijpen.

IMG_20150821_114938

IMG_20150821_114842
20150821_114129
20150821_113918

3. Welke apparatuur is er verder nog in de keuken?

Een vaatwasser, momenteel strubbelt hij wat tegen en dan realiseer ik me weer hoe blij ik met dat ding ben! Verder koken we op gas, waar ik heel blij mee ben. Het direct kunnen spelen met warmte vind ik zelf het prettigst bij koken. In de ‘hoge kasten-wand’ zit een koelkast, vriezer, een oven en een magnetron. De laatste wordt overigens als carrousel/opslagplaats gebruikt voor verse thee – ja echt. We spelen met het idee om de magnetron te vervangen voor een extra oven omdat de magnetron in zijn functie nooit wordt gebruikt, en de thee kunnen we eventueel ook wel ergens anders kwijt…

4 Handige hulpjes?

De mandoline, kerntemperatuurmeter en de staafmixer. De laatste wordt hier dagelijks gebruikt om kwark te mengen met vers fruit of iets anders lekkers te maken. Door de kerntemperatuurmeter kan eigenlijk geen stuk vlees mislukken, en met de mandoline maak ik het liefst pasta van courgette, heerlijk!

IMG_20140716_205853

5. Bovenkastjes of planken? 

Beide niet. Vanuit onze huiskamer kijk je zo de keuken in en ik vind het daarom prettig dat het ruimtelijk oogt. Links van ‘de grote kast’ heb ik overigens stiekem wel 2 planken geplaatst.. Toch fijn om de kookboeken ergens bij de hand te hebben.

6. What’s in my fridge?

Ik mopper wel eens dat mijn halve koelkast vol staat met bakken kwark; we eten dat allebei regelmatig en het gaat dus ook hard, maar de voorraad is naar mijn idee wel eens te groot (vriendlief is wat eten kopen betreft echter een betere planner, dus vooruit maar). Verder liggen er altijd veel groentes en fruit; veldsla, komkommers, spinazie, paprika’s, tomaten, courgettes, aubergine, sperzieboontjes, chili-pepers, bananen, passievruchten, citroenen, nectarines (een greep van wat er nu in de koelkast ligt). Verder staan er dingen in als roomboter, olijfolie, macadamia-olie, ansjovis, truffelpasta, sambal, mosterd. Er ligt ook altijd wel een fles witte wijn en/of rosé koud en een paar biertjes.

IMG_20150821_115338

7. What’s in my freezer?

Onze vriezer ligt vooral vol met ingevroren vlees en/of vis. Als we vlees/vis willen eten halen we het er eerder op de dag uit en laten we het ontdooien. Verder ligt er brood, fruit (frambozen/aardbeiden/blauwe bessen) en soms ligt er een restant van soep, of van deeg.

8. En wat in de voorraadkast?

Eieren (Ik weet het, beter in de koelkast, maar eieren zijn geen lang leven beschoren hier in huis). En verder ‘droog voer’ als pasta, granen, linzen, toast/crackers, tomatenpuree, de reserve voorraad kruiden etc. En de rest van de wijnvoorraad, die ligt ook in een rek in de voorraadkast. Naast het wc-papier en zo…

9. Hoe vaak  ben ik in de keuken te vinden?

Eigenlijk wel dagelijks. Op de dagen na dat we lekker uit eten gaan of bij familie of vrienden eten (dan sta ik alsnog overdag wel een lunch of ontbijt te maken overigens) koken we eigenlijk altijd zelf met verse spullen. En vaak genoeg plannen we lekker uit eten te gaan en zie ik het -zullen we toch maar thuis blijven- als een geschikte reden om het nodige aan mooie ingrediënten uit te geven (ik bedoel, uit eten is immers duurder, toch?).

IMG_20150721_213022

10. Wat zou ik nog anders willen in mijn keuken?

Ik ben nog steeds behoorlijk blij met onze keuken; er is voldoende opberg ruimte en het werkblad is lekker hoog en diep. Als ik mag dromen – en waarom zou ik dat niet doen – dan is extra werkruimte voor iemand die zo niet georganiseerd werkt als ik altijd fijn. En ruimte voor een hele lange eettafel vlakbij de keuken. En een stoomoven, als we toch bezig zijn.

Hoe ziet jullie droomkeuken eruit?

Heb je deze al gelezen?

6 Responses to “Mijn Keuken..”

 1. Judith | myfoodblog.nl says:

  Wat een mooie keuken en wat ben ik jaloers op die mooie groene KitchenAid haha! We willen binnenkort gaan verhuizen en ik verheug me nu al op het designen van de keuken!

  • Elize says:

   Dankjewel! :) De KitchenAid heeft hier ook wel een poosje op de ‘wishlist’ gestaan moet ik zeggen hoor.. En het is zoo heerlijk hoe makkelijk het is om een brood of wat dan ook te maken.

   Kan me je zin om je te gaan verdiepen in een nieuwe keuken helemaal voorstellen, top als je iets vanaf de basis kan gaan ontwerpen :) Benieuwd naar jullie resultaat :) X

 2. Lianne - Focus on Foodies says:

  Wow, wat een prachtige keuken! En ik zie dat wij exact dezelfde kleur KitchenAid hebben, tof. Ik ben ook zo blij met de kleur… Nu nog zo’n mooie keuken als jij ;-)

  • Elize says:

   Dankjewel! :-) Ik vond deze kleur ook zooo mooi.. en past bij zowel modern, als bij klassiek of landelijk (mocht mijn smaak drastisch wijzigen in de loop van mijn leven ;)).

 3. Yolanda says:

  Leuk dat je de tag ook hebt overgenomen. Mooie strakke keuken hoor!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog