Nectarine Cake

Nectarine Cake – Ik neem je voorzichtig in mijn handen, bewonder je prachtige kleuren en zacht zet ik mijn lippen op je huid. Mijn mond een klein stukje geopend, en mijn neus vangt al een vleug op van je geur. Mijn tanden, aftastend, zacht op je huid.. tot ik voel dat ik er doorheen ga, en jouw zachte sappige vlees en sappen mijn mond in stromen. Een nectarine. Zalig! Op zijn best als ze heel even op de fruitschaal hebben gelegen en daarna, naar mijn smaak, lekker gekoeld zijn in de koelkast. Heerlijk door hartige gerechten zoals door de zomerse lasagne die ik laatst met jullie deelde, maar ook volledig op zijn plek in deze smeuïge cake! Probeer het vooral zelf.. Kind kan de was doen namelijk (Lees: ik).

img_20160908_073143-1

Nectarine Cake

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 225 gram bloem en 25 gram bakpoeder)
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 5 nectarines
  • 2 tl vanille essence of 1 peul verse vanille

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet de vorm die je gaat gebruiken goed in met boter of bedek eventueel eerst met bakpapier en verdeel de nectarine op de bodem van de bakvorm in de vorm zoals je hem uiteindelijk wilt presenteren.
  3. Klop de boter luchtig met een mixer of je keukenmachine en voeg hier de suiker aan toe. Klop tot alle suiker goed is opgenomen in de boter.
  4. Vervolgens voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Je voegt het volgende ei pas toe als het ene ei volledig is opgenomen.
  5. Tot slot spatel je (voorzichtig) de (gezeefde) bloem en de verse vanille of vanille essence door het boter-suiker-ei mengsel heen.
  6. Schep het cake mengsel voorzichtig over het fruit heen.
  7. Bak de cake ca. 75 minuten in een voorverwarmde oven. Probeer de eerste 40 minuten de oven niet te openen. Beoordeel zelf of de cake gaar is, of dat hij nog iets langer in de oven moet.
  8. Laat de cake iets afkoelen voor je de vorm omdraait en presenteert zoals op de foto.

Om de nectarine cake lekker smeuïg te maken heb ik een lekkere frisse jam/honing mengsel over de cake heen gesmeerd met een kwastje.

Ps. je kunt de nectarine uiteraard eenvoudig vervangen voor bijvoorbeeld appel, peer, perzik of pruim, leef je uit!

Eet smakelijk!

 

Heb je deze al gelezen?

2 Responses to “Nectarine Cake”

  1. Nicole says:

    Dit ziet er prachtig en heelrijk uit!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog