Frambozen Yoghurt met Chocolade

Frambozen yoghurt met Chocolade- Als ik zelf zo af en toe eens door mijn blog scroll (jep, zo ijdel ben ik), realiseer ik me dat het veelal mijn niet-dagelijkse recepten zijn die ik hier plaats. De gerechten die fatsoenlijk op de foto te zetten zijn, althans, daar doe ik een poging toe. Of de gerechten waarvan ik denk dat met mij nog anderen het leuk vinden om het een keer te maken. Als ik echter kijk naar de gerechten die het meest bekeken worden scoren gerechten als ‘Pittige ovenschotel met aubergine, courgette, tomaat en kip’ ontzettend hoog. Gewoon de meer eenvoudige recepten die je dagelijks op tafel zet. Logisch ook natuurlijk realiserend dat wat we het meest eten nu eenmaal de wat eenvoudigere maaltijden zijn.

IMG_20150102_104204

Vandaag ook zo’n ‘recept’. Het woord recept slaat eigenlijk nergens op daar er weinig productietijd en creativiteit aan te pas komt, maar omdat we allemaal wel eens op zoek zijn naar variatie in onze dagelijkse maaltijden, hier een gezonde suggestie voor een ontbijt of lunchgerecht.

Frambozen-yoghurt met pure chocolade

Ingrediënten (1 portie) :

  • 200 ml yoghurt
  • 50 gram bevroren frambozen
  • 70% of 85% cacao chocolade

“Bereiding”:

1. Doe de yoghurt in en een maatbeker o.i.d. waar je met de staafmixer in kunt. Zelf gebruik ik afhankelijk van wanneer ik het eet magere of halfvolle (biogarde) yoghurt. Als je lactose wilt vermijden kun je kiezen voor ongezoete sojaproducten, ook geitenyoghurt bevat minder lactose.
2. Voeg de nog bevroren frambozen toe aan de yoghurt en mix het mengsel helemaal glad met de staafmixer. (Bij de Lidl in de diepvries verkopen ze redelijk voordelig zakken met ingevroren frambozen)
3. Pak 2 blokjes pure (85%) chocolade (of start met 70% als je nog niet gewend bent aan donkere chocolade) en snij die grof met een groot mes in stukjes. Serveer de chocolade op de yoghurt in een schaal.

Eet Smakelijk!

Ps. Ben je een zoetekauw? Voeg dan eventueel wat honing toe aan het yoghurt mengsel.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog