Ontbijt Inspiratie: Kwark Pannenkoekjes!

Snelle en lekkere kwark pannenkoekjes – Mijn vaste ontbijt bestaat uit 2 eieren en een halve courgette, ja echt. Een beetje eigenaardig vinden veel mensen dat hier, maar ik ‘doe het er goed op’ en de eerste bups groente is in de ochtend al binnen, dus vooruit maar. Uiteraard varieer ook ik wel eens met mijn ontbijt! Zo maak ik ook geregeld fruityoghurt van vers fruit (zoals bijvoorbeeld de Kaki Fruit yoghurt met granaatappel) en bak ik als ik er écht zin heb wel eens een stapeltje pancakes (zoals deze kokos pancakes).

Vandaag heb ik een heel eenvoudig maar ook weer erg lekker ontbijt recept voor jullie, ook al zal ik de laatste zijn die zegt dat je ze niet ook gewoon laat op de avond kunt bakken hoor!

13124744_603311856499644_8500423721948088279_n

Kwark Pannenkoekjes

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 250 gram (magere) kwark
 • 2 eieren
 • 75 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 tl suiker
 • 0.5 tl zout
 • Boter om in te bakken

Bereidingswijze:

 1. Voeg de suiker en het zout toe aan het zelfrijzend bakmeel en meng goed door elkaar.
 2. Voeg vervolgens de eieren en de kwark toe aan het meel en meng met een keukenmachine of een garde.
 3. Verhit de pan en doe er wat boter in. Doe een flinke schep van het mengsel in de pan en zet de pan op een niet te hoog vuur. Als er aan de bovenkant ‘gaatjes’ verschijnen in het beslag (en het droog lijkt), kun je de pancake omkeren en nog kort aan de andere kant bakken.

Op de foto zijn de pannenkoekjes geserveerd met gebakken gezouten banaan. Persoonlijk ben ik niet zo dol op verwarmde banaan (voor mij iets te zoet), maar met een beetje zout was het een leuke toevoeging aan het recept. Uiteraard kun je ze ook lekker eten met vers zomerfruit (aardbeien, frambozen, bessen).

Eet Smakelijk!

2 Responses to “Ontbijt Inspiratie: Kwark Pannenkoekjes!”

 1. Lida says:

  Vandaag gemaakt…ze waren erg lekker. Ik had vanillesuiker gebruikt ipv gewone suiker.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog