Op Mini-Trip naar Gent!

SAMSUNGWie het  spel Carcassonne kent waant zich ín het spel zelf als je wandelt door de oude straten van Gent. Een decor zoals je het zelf niet verzonnen zou krijgen,  voor velen restaurants en bars. De rivier de Leie als een centraal middelpunt voor druk verkeer over het water voor veelal toeristen en de kade van de rivier als een ideale plek voor een Urban picknick voor Gentenaren zelf.

Een spontaan geboekt nachtje Gent was een aantal weken geleden een aanleiding voor een heerlijke mini-vakantie. Gent is een heerlijke stad om door de kleine straten te drentelen, de eerste twee uur verdwaald en in de illusie dat het een vrij grote stad is wordt snel gevolgd door het besef dat je rondjes loopt en het échte oude centrum zich beperkt tot een klein maar prachtig stuk. Eeuwenoude huizen vormen de basis van knusse bierhuizen of intieme restaurants.

Een voorbeeld van een klein en zeer sympathiek intiem restaurant is Villa Bardon.

Hoe het allemaal begon…
De naam het restaurant komt van de naam van de vrouw des huizes, Anna Vella Bardon. Gezegend met zo’n naam kun je niet anders dan eenVilla BArdon goede gastvrouw zijn, zo bleek ook. Hoogzwanger liep ze rond in het restaurant, net als de overige bediening voortdurend geduldig en vriendelijk. ‘Samen eten’, zoals ze zelf zeggen, staat centraal bij Villa Bardon. Eerlijke en seizoensgebonden producten waarbij pure smaken en ‘plain’ eten centraal staat.

De kaart & de betaalbaarheid
Bij Villa Bardon hebben ze een kleine (verse) kaart; keuze uit vis, vlees en vegetarische gerechten. Het voorgerecht kan bestaan uit brood met dips of een proeverij van diverse hammen en kazen; allemaal heerlijk. Voor de niet grote eter wel een waarschuwing, want de porties zijn aanzienlijk (en alles is even lekker..). Afhankelijk van de keuze die je maakt variëren de prijzen voor een hoofdgerecht van ca. 13 – 23 euro. De zeer pure chocolade-mousse was niet te versmaden en de wijnen waren eveneens heerlijk!

Ambiance & Bediening
De bediening was bijzonder vriendelijk en ontspannen. Je krijgt het gevoel dat je de tijd mag nemen om te genieten van je eten zonder dat je uit het oog verloren wordt. Het restaurant is vrij eenvoudig ingericht, mooie foto’s sieren de muren en de sfeer is warm en gezellig.

Bereikbaarheid
Het restaurant kun je vinden op Sluizeken 10, in Gent. Het is geopend op donderdag-maandag van 18.00-22.00. Op dinsdag en woensdag is het gesloten. Je kunt reserveren via het contactformulier op de website of telefonisch (093361713). Hoe de bereikbaarheid per auto is, is voor mij niet bekend. Alles binnen het centrum is echter zeer goed aan te lopen, zo ook Villa Bardon.

Leuk detail!
Villa Bardon maakt o.a. zelf Limoncello die je in verschillende maten flessen kunt kopen in het restaurant.

De foto van een tafel in Villa Bardon komt van hun eigen website.

SAMSUNGUitgegeten bij Villa Bardon werden we aangesproken door een meneer aldaar. Hij vroeg ons of we bekend waren in Gent, waarna ik aangaf dat dit niet het geval was. De vraag die volgde was of we zin hadden in een leuke avond; nu is dat altijd het geval, dus benieuwd naar zijn voorstel beantwoordde ik die vraag met ‘ja’.

Hij wees ons vervolgens op een klein café, genaamd Rococo, wat zich ‘de tweede rechts en dan links’ bevond. Een zeer bijzondere plek in Patershol die ik jullie niet wil onthouden. Slecht een door kaarsen verlichte woonkamerachtige-ruimte waarbij de tonen van een live pianist door de mooie ruimte klinken. Aan lange houten tafels drinkt iedereen zijn pint of glas wijn en geniet een ieder tenminste één keer op de avond van ‘Liquor d’ Amour’, een gift van Betty, de eigenaresse van Rococo. Een heerlijke plek om een lange avond te kletsen, te kijken, te staren in het kaarslicht, naar de piano te luisteren en te genieten van de gastvrijheid van Betty. Gaan dus!

 

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog