Perzik kwarktaart

Het was eigenlijk bijna altijd wel vaste prik. Op de verjaardag van mijn oma had zij een kwarktaart gemaakt. De smaak varieerde soms tussen het ene en het andere kant en klare zakje, maar daar maalde niemand om. En stiekem was die bodem toch wel erg lekker. Het was oma’s kwarktaart en oma’s verjaardag. En de taart was dus heerlijk!

Vandaag zou haar verjaardag geweest zijn. Zouden we normaliter geheel in traditie kwarktaart hebben gegeten. In april hebben we echter helaas afscheid moeten nemen van mijn/onze lieve oma.

Een paar weken geleden alweer vroeg ik jullie een voorkeur aan te geven tussen een Perzik kwarktaart en een vegetarische kikkererwten linzen burger. En jawel, alsof het erom te doen was, de uitslag was precies gelijk! Ter ere van de geboortedag van lieve mijn oma en mijn fijne herinneringen aan haar wil ik vandaag graag starten met de perzik kwark-taart.

Het recept heb ik gebaseerd op het recept van de Frambozen Kwarktaart van FoodIlove. Ere wie ere toekomt! Bedankt voor het lekkere en vooral ook super simpele recept. Het is echt zo gemaakt en je kunt er een ruime week van snoepen!

IMG_20160706_165200

Ingrediënten: (voor springvorm van 24 cm)

Voor de bodem:

  • 175 gr. amandelmeel of kokosmeel
  • 75 gr. dadels ontpit
  • 60 gr. gesmolten roomboter of kokosolie
  • Zout (Ik gebruik vaak een beetje grof zeezout, ik hou van zout in een zoet gerecht. Wil je het liever niet te goed proeven? Gebruik dan een beetje fijn keukenzout).

Voor het kwark-deel:

  • 1000 gr. Optimel kwark Perzik
  • 8 gelatine blaadjes (laten weken in koud water)
  • 2 verse perziken

Bereidingswijze:
1. Meng het amandelmeel, de dadels, het zout en de gesmolten boter of kokosolie in een keukenmachine en mix tot een geheel. Verdeel vervolgens het mengsel over de bodem van de springvorm (die je bedekt hebt met bakpapier) en druk hem aan met een lepel. Zet de bodem vervolgens in de koelkast.
2. Doe de kwark in de kom en week ondertussen de gelatine in koud water. Verwarm 5 eetlepels kwark in een steelpannetje en voeg hier de geweekte gelatine blaadjes aan toe. Zorg dat ze helemaal opgelost zijn voor je ze toevoegt aan de kwark.
3. Verdeel het mengsel vervolgens over de bodem en laat de taart 3 uur opstijven.
4. Snij de verse perziken kort voor het serveren en garneer de taart met partjes verse perzik.

Eet Smakelijk!

peaches-1446379_960_720

En wat dacht je hiervan?

2 Responses to “Perzik kwarktaart”

  1. Christa says:

    Vraagje: kan je ook perziken in de blender vermalen en dit met naturel kwark mengen? Weet niet of er dan minder suiker in zit in vergelijking met de optimel.

    • Elize says:

      Ha Crista, bedankt voor je vraag! Ik heb het zelf 3 x zo geprobeerd met verschillende soorten fruit en steeds zakte de taart volledig in elkaar. Vers fruit bevat bepaalde zuren die ervoor zorgen dat gelatine minder goed zijn werk goed. Dus ik denk wel dat het kan, maar vergt een zoektocht naar de hoeveelheid gelatine.

      In deze kwark zit overigens geen toegevoegde suiker,maar wel zoetstof.. iets waar ik normaal ook in zijn geheel niet een fan van ben. Maar zo’n taart eet ik niet dagelijks dus het is zo’n kleine dosering dat ik het toch maar zo heb gedaan.

      Mocht je een recept uitvinden met vers fruit en gewone kwark,please let me know! Mocht ik het uitgevonden hebben laat ik het ook weten ;)

      Groetjes,Elize

Leave a Reply

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog