Plaattaart met Groene Asperges en Zalm

 

The Problem is You Think You Have Time – Budha
Carpe Diem

Plaattaart met Groene Asperges en Zalm – De afgelopen maand hebben we helaas afscheid moeten nemen van mijn lieve dappere oma. De oma van de boterkoek. De nodige zijn verorberd het afgelopen jaar (niet in het minst door iedereen die ook gewoon op bezoek kwam bij mijn oma hoor). Alles wat ze associeerde met vroeger smaakte haar steeds beter. Afscheid moeten nemen van iemand waar ik van hou, zorgt bij mij voor een grote behoefte aan ‘buiten zijn’, aan lezen, aan lieve mensen zien, spreken en knuffelen. De behoefte mijn laptop aan te zetten en de digitale wereld in te duiken neemt er juist flink van af, wat dan ook de reden is dat de frequentie van berichten iets lager is geweest dan jullie gewend zijn.

Het betekent echter niet dat ik niet in de keuken heb gestaan de afgelopen maanden! Rond Pasen dit jaar kreeg ik de ‘Foodybox’ thuis geleverd. Een box vol met verschillende (nieuwe) producten  waar ik mee aan de slag kan. Één van de producten was de(veganistische) bladerdeeg rol van Tante Fanny. De onderstaande plaattaart was het uiteindelijke resultaat. Een op Facebook door jullie gekozen als favoriet, daarom bij deze dan ook het recept! Ideaal voor een mooie avond buiten, waar je met elkaar kunt eten van één plaat(taart). Zo, en dan nu snel naar buiten… ;)

IMG_20160415_094757

Eet Smakelijk!

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

 • (Tante Fanny) bladerdeeg rol
 • 1 zalmfilet van ca. 200 gram
 • 300 gram groene asperges
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • Kijk hier voor de ingrediënten voor verse pesto
 • Grof zeezout
 • Extra Virgin Olijfolie

Bereidingswijze:

 1. We gaan eerst de pesto maken.  Zelf gebruik ik de kleine hakmolen die bij mijn staafmixer zit. Kijk hier voor het recept!
 2. Laat de bladerdeeg ontdooien en rol uit op een bakplaat. Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur op de verpakking.
 3. Breng een pan met water aan de kook, ruim genoeg voor alle groene asperges. Snij indien nodig ca. 1 cm van de onderkant van de asperge af (de onderkant kan stug/houterig zijn), schat zelf in of dit nodig is. Doe de asperges ca. 1 minuut (hangt af van de dikte, ze moeten wel nog stevig blijven) in het water als het water aan de kook is. Haal ze voorzichtig uit de pan en laat ze afkoelen onder koud water.
 4. Haal de huid van de zalm en snij de zalm in plakken van ca. 1 cm dik.
 5. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg en verdeel vervolgens de inmiddels goed gedroogde asperges over het bladerdeeg. Verdeel hier de zalm overheen en schep her en der kleine lepels pesto over de taart. Tot slot verdeel je de geitenkaas erover en kan de taart in de oven!

Haal de taart eruit als het bladerdeeg gaar is (kijk hiervoor op de verpakking, maar gebruik vooral je ogen!). Hou de taart wel een beetje in de gaten, want de noten in de pesto willen wel eens hard gaan met verkleuren.

Eet smakelijk!

2 Responses to “Plaattaart met Groene Asperges en Zalm”

 1. Wilma says:

  Dat ziet er heerlijk uit en met de moeilijkheidsgraad valt het ook nog reuze mee! Dit ga ik zeker een keer proberen!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog