Pompoen Chocolade Brownies

Pompoen Chocolade Brownies – Ok, een beetje genant is het wel om toe te geven, maar ik heb van de week dus al (vrijwillig) Kerst muziek aangezet. In het kader van mijn verdediging; afgelopen jaar waren we in Cambodja en Singapore in aanloop naar de Kerstdagen. Hoewel men in sommige Aziatische hotels naar het schijnt het gehele jaar de kerstversiering laten hangen, draagt de 35 graden en verdere ambiance toch niet aan het echte kerst – lekkere dikke truien, 2 paar sokken en sneeuw (oh nee, dat was in een vorig leven) – gevoel. Dus het is voor mij al héél lang geleden.

Anyway, of ik ermee weg kom of niet, daar leg ik me maar bij neer. Hopelijk maakt het recept voor deze pompoen-brownies wat goed. Bij veel van dit soort -relatief- gezonde baksels wordt er banaan aan een recept toegevoegd; een groot nadeel vind ik dan altijd dat de dag erna het alleen nog maar naar banaan smaakt, wel, dat is bij dit recept niet het geval! Volle chocolade en lekkere herfst kruiden. Eet heerlijk weg met Kerst muziek op de achtergrond.. (echt!).

Meer Pompoen? 


img_20161003_112114-1

img_20161003_112234

 

Pompoen Chocolade Brownies

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen (biologische flespompoen)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 150 gram bloem
  • 75 gram cacao
  • 50 gram honing
  • 2 eieren
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • Optioneel (en lekker): 40 gram pure chocolade in niet té kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snij de pompoen in stukjes. Als je een biologische pompoen gebruikt, kun je de schil van de pompoen laten zitten. Doe samen in een pan en kook de aardappel en pompoen tot beide gaar zijn. Pompoen moet iets langer, dus je kunt de zoete aardappel eventueel iets later toevoegen, maar het ontloopt elkaar niet heel veel.
  2. Pureer de zoete aardappel en pompoen tot een fijne puree.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een te gebruiken bakblik in.
  4. Meng de bloem, cacao, koekkruiden en het bakpoeder door elkaar. Voeg hier vervolgens de eieren, de honing en het pompoen-aardappel mengsel aan toe. Meng met een stevige lepel of spatel alles goed door elkaar.
  5. Als je de chocolade nog toevoegt, kan die nu ook door het mengsel geschept worden.
  6. Bak de brownies voor ca. 30-40 minuten in de oven (hangt af van de vorm die je gebruikt en dus de hoogte van de brownies). Prik erin met een satéstokje, en kijk of het stokje er weer schoon uit komt. Dan zijn je brownies klaar!

Even laten afkoelen, wat kruiden erover heen strooien.. en smullen maar!

Eet Smakelijk

pompoen-brownies-2

Heb je deze al gelezen?

2 Responses to “Pompoen Chocolade Brownies”

  1. Anne says:

    Zo wat een lekker recept zeg, heb nog nooit eerder van pompoen in brownies gehoord maar lijkt me echt een goed idee!

    • Elize says:

      Lekker hè, zeker de eerste dagen vond ik ze echt heerlijk. Smeuïg, daarna werden ze wat steviger. Ik vond ze zelf ook zoet genoeg, maar als je echt van zoet houdt, dan kun je ze beter iets zoeter maken.. blijf toch een kwestie van smaak :)

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog