Mijn 7 Lunch favorieten in Rotterdam

11816802_497900857040745_4477566252343436133_n

Rotterdam doet me altijd een beetje denken aan Berlijn. Het is een stad waar echt gewerkt en geleefd wordt, en van nature niet echt een ‘kijk-stad’. Want laten we wel wezen, van zijn oude historische gebouwen (ook al zijn er absoluut een aantal fraaie) moet Rotterdam het niet hebben. Helaas is daar niet veel van intact gebleven gedurende de tweede wereldoorlog. In mijn optiek brengt dit echter juist met zich mee dat Rotterdam moet en ook wíl werken om wel een aantrekkelijke stad te zijn. Architectonisch is het een stad om je vingers bij af te likken, met een bijna on-Nederlandse skyline. Maar ook de horeca is stevig in ontwikkeling; overal en nergens doemen de leukste culinaire hotspots op. Vandaag een aantal van mijn favoriete lunch plekjes op een rij (in geheel willekeurige volgorde)

1. Picknick 

Bij Picknick draait het naar eigen zeggen zeggen om het perfectioneren van eenvoud. En dat is precies waar ze in slagen. Wat geserveerd wordt is goed en smakelijk. De service is supervriendelijk en sfeer is altijd goed. Als het lekker weer is hebben ze een knus terras aan de achterkant. Adres: Mariniersweg 259. Website.

Picknick
Picknick2
Picknick3

Bron foto’s.

2. Spirit

Naast dat alle gerechten bij Spirit gemaakt worden van biologische ingrediënten, zijn alle gerechten ook nog eens vegetarisch. En ondanks dat ik op zijn tijd echt met plezier een stukje goed vlees eet, is er geen seconde dat je het bij Spirit mist. Door creatief om te gaan met allerlei vleesvervangers en peulvruchten weten ze van elk gerecht een feestje te maken! Ander voordeel; je hoeft niet te kiezen! Schep op waar jij trek in hebt, en reken af voor het gewicht op je bord. Ook om mee te nemen! (En vergeet de taartjes niet!) Adres: Mariniersweg 9. Website

Spiritcatcontentgroot

Spirit

Bron foto’s

3. Guliano

Verse producten, wekelijks geïmporteerd uit Italië, vormen de basis van de kaart van Guliano. De prijzen zijn prima in verhouding tot het heerlijks wat je ervoor krijgt; de zeer rijk belegde broodjes in een prijsrange van 6-8 euro en meer uitgebreide lunchgerechten of goed gevulde salades rond de 10 euro. Adres: Meent 31A. Website

Ps. Check ook de Leukste Ontbijt Plekjes van Rotterdam!

4. Bertmans

Het is niet alleen een favoriete lunch plek, maar hij staat ook in het lijstje voor ontbijt favorieten! En tegenwoordig is Bertmans zelfs ook open voor diner. Top plekje, naast het water. Check voor de actuele kaart en meer informatie hun website.  Adres: Zaagmolenkade 15, Rotterdam. Website.

5. Buiten

Buiten is naast een gezellige huiselijke lunchroom ook nog eens een delicatesse winkel! Vers gemaakte soep, salades of een lekker stuk quiche, het is allemaal even fijn! Er zijn allerlei lekkernijen te krijgen van ondernemers uit de omgeving; brood van Menno, Rotterdamse bieren en worst van Brandt&Levie zijn slechts een greep uit het smakelijke assortiment! Adres: Nieuwe Binnenweg 100. Website.

buiten_rotterdam_620

Bron foto

6. Lof der Zoetheid

Voor meer dan alleen zoete lekkernijen kun je prima terecht bij de Lof der Zoetheid! Alles wat geserveerd wordt is huisgemaakt en ook al ben ik normaal niet zo’n fan van ‘high tea concepten’, is de ‘Afternoon Tea’ van Lof der Zoetheid absoluut de moeite waard! Ook hier kun je weer de lekkerste dingen afhalen voor thuis..  Adres: Noordplein 1. Website

7. Fenix Food Factory

Waar veel mensen de voorkeur geven aan de andere kant van het water; Hotel New York, blijf ik liever aan de kant van de Fenix Food Factory. Natuurlijk, Hotel New York is een historisch pand en de locatie is prachtig, maar het eten en de service vind ik vaak genoeg niet bijzonder. Maar goed, het ging over de Fenix Food Factory. Verschillende ondernemers zijn een culinair initiatief gestart in de oude hallen op Katendrecht. Dagelijks kun je hier terecht voor ambachtelijke producten van Kaapse brouwers, Booij kaasmakers, Firma Bijten, Jordy’s Bakery, CiderCider, Stielman koffiebranders en Rechtstreex. Zeven Rotterdamse ondernemers met één visie. Ze delen hun liefde voor eten, expertise in handarbeid en de behoefte naar verandering in de voedselindustrie. En wij mogen ervan proeven; voor een vast bedrag mag je langs de verschillende ondernemers om iets van hun producten te proeven. Met mooi weer kun je buiten zitten, waar je prachtig zicht hebt op de Maas en de skyline van Rotterdam. Adres: Veerlaan 19. Website.

FenixFoodFactory-1024x768

Bron Foto

Ps. we zijn al bij de zeven, maar vergeet niet een ijsje te halen bij De Ijssalon! Het is het even wachten meer dan waard! En Uit je Eigen Stad is ook zooo leuk, zeker in de zomer!! Bedenk me nu dat ik beter een top 20 had kunnen maken ;)

Wat zijn jullie Favoriete Lunch Plekken in Rotterdam?

Heb je deze al gelezen?

6 Responses to “Mijn 7 Lunch favorieten in Rotterdam”

 1. Marco says:

  Mooie lijst maar ik mis de Tuin bij de Kralingse plas gezellig goed eten met uitzicht over de plas. De bazaar goed eten in een oosterse omgeving . Café prachtig die zit onder de Erasmusbrug aan de Maas. Aloha zit in het tropicana daar schenken ze heerlijke cocktails en je kan ook eten 😂

  • Elize says:

   Dank voor je aanvullingen Marco, leuk! Schandalig volgens mij, maar ben nog nooit bij de Bazaar geweest.. Aloha hoor ik ook wel mensen over inderdaad; merk dat ik beetje los moet komen van het vieze verwaarloosde beeld wat ik heb van Tropicana. De locatie is natuurlijk te gek! En de cocktails blijkbaar ook ;) Toch maar een keer naartoe.. Dankjewel hoor! Liefs, Elize

 2. Marco says:

  In Rotterdam-Zuid heb je ook een paar pareltjes waar je prima kan lunchen. De Koriander , Borgo D’Aneto perfect italiaanse lunch, Cigkoftem een turkse delicatense zaak.
  Idd tropicana is echt vervallen maar het gedeelte aloha zit is schoon en netjes…

  • Elize says:

   Leuk Marco, ik kom heel weinig in Rdam Zuid.. leuk dus om daar ook wat plekjes te weten! Vind ik altijd zo leuk aan dit soort posts, levert mij inspiratie op haha ;-)

 3. Vera says:

  leuke lijst met veel leuke plekjes om lekker te lunchen.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog