Salade van Gerookte Zalm met pittige Avocado

IMG_20150118_154313

Aan sommige recepten moet je niet te veel woorden besteden, die moet je gewoon maken. Dit recept is er één van. Een lekkere snelle en supergezonde salade van gerookte zalm met avocado, spinazie en een pittige soort pesto van rucola. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.

Ingrediënten (voor een lunch voor 2 personen (verdubbel het als je het als avondmaaltijd maakt):

  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 avocado
  • 1/2 citroen
  • 1.5 teentje knoflook
  • 20 gram rucola
  • handje basilicum
  • klein handje munt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el kappertjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Pel de knoflook. Was de rucola en pureer of snij deze grof, samen met de knoflook, de basilicum, munt en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij vervolgens het vruchtvlees in een ruitpatroon in en druk dit uit de avocado. (Geen idee hoe? Kijk hier voor een mogelijkheid). Sprenkel wat citroensap over de avocado zodat deze niet verkleurt.
  3. Meng het rucola mengsel, de avocado en de kappertjes door elkaar en breng het geheel eventueel opnieuw op smaak met zout en peper.
  4. Was de spinazie en verdeel deze (eventueel gesneden) over de borden. Leg de gerookte zalm op de spinazie en verdeel hier het avocado-rucola mengsel overheen.
  5. Serveer met een partje citroen.

Eet Smakelijk!

Meer avocado?

bakedavocado

Soepfoto4

SAMSUNG

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog