Interview met Simone (Simones Kitchen)

In de nieuwsbrief van maart werd Simone geïnterviewd, één van de weinige bloggers waar ik echt vrijwel elke post (terug) lees! We hebben namelijk een gedeelde interesse: Eten én Reizen. En Simone heeft ook nog eens een benijdenswaardig talent voor fotografie, iets waar ze dan ook niet voor niets haar werk van gemaakt heeft. Lees hieronder het interview en vergeet vooral niet een kijkje te nemen op één van haar blogs (of beter nog, op beide): Simone’s Kitchen of Paper Travels!

Let’s start…

Het recept bovenaan mijn bucket-kook lijst is… 
Ooo dat vind ik een moeilijke vraag. Dat is namelijk zoveel! Maar er is dus geen echte bucketlist als het aankomt op koken.
Het meest vreemde gerecht wat ik ooit eens op heb is.. 
Nou dat moet toch wel met stip de gefrituurde vogelspin zijn die we in Cambodja aten… Beetje vreemd, knapperig en zout… Maar verder niet voor herhaling vatbaar… (ok toegegeven, ik kwam niet verder dan een pootje. Dat lijf stond me iets teveel tegen!
Als ik drie maanden vrij mocht reizen ging ik naar…
Australië! Nieuw Zeeland! Ik denk gewoon drie maanden Australië want dat land is zo groot daar kun je denk ik met gerust hart drie maanden rondtrekken
Onmisbaar in mijn keuken is…
Kruiden en specerijen. Daar kun je zoveel mee doen!
Ik kruip het liefst weg in een keukenkastje als.. 
Er iemand langs zou komen met oesters. Sorry maar ik blijf dat een hap zoute snot vinden… Kan er niet aan wennen!
Als ik 200 euro kreeg en ik moest het opmaken aan eten zou ik… 
Eerst naar de toko gaan. Daar kan ik echt een paar uur rondlopen en me verbazen over alle fijne exotische ingrediënten. Dus daar flink inkopen en dan met wat er nog over is, een mooi stuk goed vlees kopen. Is de dude in huis ook weer blij… ;)
In mijn lunch pakketje zit…
Lekkere boterhammen. Ouderwets he…
Mijn goede voornemen in de keuken is…
O pfft, gezonder koken, minder suiker. Ook koken als ik om half acht pas thuis ben, ook koken als ik de hele dag in de keuken heb gestaan voor werk… Dat soort dingen. Zoals je merkt; dat is nog wel een dingetje
’s Avonds bij een kampvuur op het strand drink ik het liefst…
Een corona of anders een lekker rood wijntje
Als ik voor vrienden kook maak ik het liefst…
Gerechten die je kunt delen. Ik vind tapas-achtige avondjes heerlijk. Veel kleine gerechtjes, lekker brood erbij, goede wijn en de avond kan niet meer stuk
Eten vind ik gezond als… 
Als ik me er goed bij voel. Dat is natuurlijk niet echt een wetenschappelijke reden, maar daar komt het uiteindelijk op neer. En dan bedoel ik zowel geestelijk als lichamelijk…
Eetbare bloemen op mijn bord vind ik…
Erg leuk. Ik vond het altijd een beetje flauwekul moet ik bekennen maar sinds we nu de workshops in De Keuken van Greendelicious geven ben ik er heel anders tegenaan gaan kijken. Natasja heeft een fijne tuin met veel eetbare bloemen en heeft me laten proeven hoe ontzettend verrassend die smaken zijn. Bleek toch dat ik ook een dropplant in mijn eigen tuin had staan. En dat is lekker!
20111011-_MG_8152
 …
20120721-_MG_9517

De prachtige foto’s zijn van Simones website! Smaakt naar meer he? 

De leukste stad van Europa is…
Dat is echt een moeilijke vraag! Ik vind Londen geweldig maar Rome ook. En misschien straks wel Boedapest… Wie zal het zeggen. Als ik echt moet kiezen dan ga ik op dit moment voor Rome
Als ik emigreer uit Nederland ga ik zeker niet missen dat… 
Al dat gezeur in Nederland!  Al dat over geregel, de ikke-ikke-ikke mentaliteit enzovoort… Best veel wat ik niet ga missen in ieder geval!
Mijn food-roadtrip gaat zeker naar…
Italie! Daar moet je echt je best doen om slecht te eten. Fijne kleine restaurantjes, leveranciers en over de markten nog maar niet te spreken
Het percentage vakantiefoto’s waar eten op staat is ongeveer…
Hahaha… Uhm… 70% met food erop of erbij?
Ik kauw graag op…
Brood!
Je moet echt een kijkje nemen op mijn blog, want…
Daar kun je een paar keer per week heerlijke recepten vinden, fijne reisverhalen of tips voor food fotografie. En op mijn reisblog staan natuurlijk alleen maar reisverhalen, reistips en meer…

Ja, ik wil nu een kijkje nemen op Simones Kitchen! 

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog