Snelle Appel-Peren Crumble

crumble

Wil je snel iets lekkers maken voor bij de koffie? Of juist iets maken voor een grote groep eters? In beide gevallen is dit recept voor een snelle appel-peren crumble ideaal! De ingrediënten zijn niet ingewikkeld en het gros heb je mogelijk zelfs al in huis. Afhankelijk van de grootte kun je het in 10 minuten geproduceerd hebben en 20 minuten later kun je het uit de oven halen. Daarnaast is dit recept relatief licht en bevat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de klassieke appeltaart, heel weinig suikers. Begrijp me niet verkeerd hoor, je hoeft het recept niet voor je gezondheid te gaan maken, maar gewoon omdat het onwijs lekker én makkelijk is om te maken. En een beetje onder het excuus dat het al veel minder suiker bevat dan een punt appeltaart…

Ingrediënten (voor 4 porties, als je meer wilt maken de porties gewoon vermenigvuldigen):

  • 2 Elstar appels
  • 2 handperen
  • 50 gram rozijnen
  • tl kaneel
  • 75 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 100 gram bloem
  • snufje (zee)zout
  • (eventueel: 1 el maizena, 1 el citroensap)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Was de appels en snij ze mét schil in stukjes van ca. 1 cm bij 0.5 cm (komt niet zo nauw). Schil de peren, verwijder het klokkenhuis en snij in vergelijkbare stukken als de appel.
  3. Doe de appel en peer in een kom, voeg hier de rozijnen, de kaneel (en eventueel het citroensap en de maizena) aan toe. Meng goed door elkaar en doe in een ovenschaal.
  4. Maak van de koude boter, bloem, suiker en het zout een kruimeldeeg en verdeel deze over het appel-peren mengsel heen.
  5. Zet de crumble in de oven tot het kruimeldeeg een goudbruine kleur krijgt (in ieder geval op sommige plekken).

Je kunt de crumble zowel warm als wat afgekoeld eten (het laatste vind ik zelf wat lekkerder).

Eet Smakelijk!

Heb je deze al gelezen?

2 Responses to “Snelle Appel-Peren Crumble”

  1. Manon says:

    Ik ben dol op crumbles, deze ziet er heerlijk uit
    Ga ik zeker proberen
    Groet Manon

    • Elize says:

      Leuk Manon! Hier nog n fan hoor, al is het alleen al om het gemak..

      En deze is niet zo heel zoet,vind ik ook lekker :)

      Laat vooral weten hoe het je heeft gesmaakt,altijd super leuk om iets terug te horen!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog