Speculaasbrokken met Kokosolie en Ahornsiroop

speculaas2‘Nee, Sinterklaas kan dat echt niet betalen’, was het antwoord op haar dochter toen die aangaf dat ze heel graag een Furby in haar schoen zou willen vinden. Dochterlief was het daar echter niet mee eens en antwoordde gevat: ‘jawel hoor, want een meisje uit mijn klas heeft het ook gekregen’. Kinderlogica waardoor je als een volwassenen met je mond vol tanden staat. Mooi.

Sinterklaas dus! Nog maar een ruime week en dan is het alweer zover. Van RostiMepal mogen we hier vandaag al met Sinterklaas spelen beginnen, ik mag van hen namelijk een saladeset inclusief bestek weggeven in een kleur naar eigen keuze!

De winnaar van de Saladeset is geworden: Reny Wildenberg! Zij koos voor de kleur Lagune-blauw. Reny, van harte gefeliciteerd met je prijs!

 

speculaas

Het recept: Speculaasbrokken van Kokosolie en Ahornsiroop!
Niveau: Eenvoudig

Ingrediënten:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram ahornsiroop
  • 50 gram bruine suiker
  • 85 gram kokosolie
  • Grof zeezout, mespunt
  • 2 el koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.

2. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed het tot een soepel deeg.

3. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte en leg het op bakpapier in de oven.

4. Geniet van de geur die zich in je huis ontwikkelt. Bak het speculaas in 20-30 minuten gaar en laat even afkoelen.

Eet Smakelijk!

Naamloos-1

 

 

En wat dacht je hiervan?

Leave a Reply

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog