Biologisch en Vegetarisch Restaurant Spirit in Rotterdam

174_6_SPIRIT3_fotojanbijlAl maanden wil ik deze plek graag delen met voor wie het nog niet bekend is; restaurant Spirit in Rotterdam. Het enige restaurant in Rotterdam wat werkt met 100% biologische producten. Direct naast het restaurant kun je de groene passage vinden, een grote biologische winkel waar naar ontzettend veel dagelijkse boodschappen ook mooie boeken en leuke cadeaus te vinden zijn! Naast dat alle gerechten gemaakt worden van biologische ingrediënten, zijn ook alle gerechten vegetarisch. En ondanks dat ik op zijn tijd echt met plezier een stukje goed vlees eet, is er geen seconde dat je het bij Spirit mist. Door creatief om te gaan met allerlei vleesvervangers en peulvruchten weten ze van elk gerecht een feestje te maken!

Soms heb je bij een restaurant de gedachte: “Ik wil alles wel proeven, kan geen keuze maken”. Wel, bij Spirit hoef je geen keuze te maken! Een bijna grenzeloze hoeveelheid keuzes qua gerechten staan geserveerd in mooie schalen, als het ware een lopend buffet. Van Indonesische stoofgerechten tot hapjes in tempura beslag. Van de meest heerlijke kikkererwtenburgers tot linzen salades. Van geroosterde groentes tot verse soepen. Je schept datgene op je bord waar je trek in hebt, en je rekent alleen die grammen af die je op je bord hebt geschept! En ze rekenen je er gelukkig niet op af als al het opgeschepte totaal niet bij elkaar past..

In de middag en avond betaal je 2.50 euro voor 100 gram en je kunt zoveel of zo weinig eten als je wilt. Je kunt eten ook afhalen trouwens, dan betaal je 2.25 euro per ons. Drankjes bestel je direct bij het wegen en afrekenen van je eten. En je kunt met een gerust hart nog een tweede (of derde) keer gaan om ook van het toetjesbuffet mee te kunnen genieten. Rabarber crumble, chocolade mousse of vers fruit. De keuze is reuze!

175_6_SPIRIT4_fotojanbijlAdres en openingstijden

Je vindt Spirit op Mariniersweg 9, in Rotterdam. Ze zijn geopend van 8.00-23.00. Als je met meer dan zes personen wilt gaan eten, kun je reserveren via 010 411 63 56. Naast de eigen website van Spirit, hebben ze ook een te gekke blog  met de meest heerlijke recepten! Neem daar vooral ook een kijkje.. 

De gebruikte foto’s komen van de website van Spirit en zijn gemaakt door Jan Bijl.


Spirit

Spirit1

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog