Tarte Tatin

tartetatinIn de post ‘Uit de Box Komen’ is te lezen dat een gezellige en creatieve avond afgesloten wordt met een tarte tatin. Op verzoek van mij heeft mijn lieve collega het recept voor ons opgeschreven. Een naar zijn eigen beoordeling een bijna te eenvoudig recept om op te schrijven (is desondanks dan nog wel veel tekst trouwens ;)) maar het ontzettend smakelijk kan ik je beloven!

Hieronder zijn inbreng;

Op aanvraag het recept voor de tarte tatin:

Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg en plak of rol ze tot een plak groter dan de bakvorm die je gebruikt. Schil de 5 a 6 appels (goudreinet of braeburn) en verdeel ze in vieren, doe ze in een schaal en meng er het sap van een 1,5 citroen doorheen. Smelt op het vuur in een vuurbestendige taartvorm of tarte-tatin bakpan de roomboter, ongeveer 50 gram; ik kook ook zonder de hoeveelheden af te meten. Voeg er vervolgens een paar scheppen suiker (ca 50 gram) aan toe. Verdeel in een ronde waaiervorm de kwarten appel in de pan en laat ze even sudderen. Bekleed de appels met de bladerdeegplak en stop de randen lekker in. Daarna +/-20 min in de oven op 180 graden zodat de bovenkant mooi goudbruin is. Haal de tarte tatin uit de oven en draai hem net uit de oven om op een taartschaal. De kaneelroom, de overheerlijke Karamelsaus en de chocolade kunstwerkjes waren er heerlijk bij!!!

Normaal gebruik ik in plaats van suiker vaak drie eetlepels dadelstroop, ook heel lekker…..

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 5-6 appels (goudreinet of Braeburn)
  • 2 citroenen
  • roomboter, ca 50 gram
  • suiker, ca 50 gram

Voor de kaneelroom:

  • Slagroom 250 ml
  • 30 gram suiker
  • theelepel kaneelpoeder

Voor de karamelsaus; zie deze post.

Bedankt!

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog