Tastea Detox Kuur – Review

Geen taxi in China kun je instappen of de chauffeur/chauffeuse heeft een enorme beker vol met groene thee bij zich. Een hoeveelheid thee waar ik bijna kromme kaken van krijg, zo bitter moet het zijn. In de loop van de dag wordt het overigens ongetwijfeld beter, want dezelfde beker (en thee) wordt de rest van de dag bijgevuld met heet water.

Zelf ben ik ook een ferment thee drinker de laatste jaren, elke dag wel een paar koppen, bij voorkeur verse (groene) thee. Toen ik van Tastea de vraag kreeg of ik hun thee wilde proberen, was ik dan ook enthousiast, zonder hun producten al echt te kennen overigens.

Detox

Toen ik zag dat het detox producten waren, was ik vervolgens een beetje sceptisch. Ondanks dat op de site van Tastea heel duidelijk aan wordt gegeven dat de thee je gezondheid kan helpen ondersteunen op een aantal gebieden en garanties van de effecten niet worden gegeven, roept de term ‘detox’ zoals die tegenwoordig bijvoorbeeld in de media soms gebruikt wordt bij mij toch een beetje een allergische reactie op.

Ik geloof wel in detox, maar dan vooral door onze eigen organen die met deze taak bedeeld zijn. En in ervoor zorgen dat je fatsoenlijk eten en voldoende (gezond) vocht binnen krijgt. Want dat bepaalde natuurlijke stoffen (waaronder een aantal in deze thee) goed zijn voor onze gezondheid, dat is wel bekend. Zo zijn de gezondheidseffecten van groene thee bijvoorbeeld wel keer op keer bewezen. Maar of detox-kuren zoals ze soms worden aangeboden wel of niet werken, dat blijft natuurlijk omstreden. Toevallig was er recent een aflevering over bij Broodje Gezond hierover.

Mijn ervaring

Maar goed, mijn ervaring met de thee dus. Om een beeld te krijgen van hun product kreeg ik dus de detox-kuur toegestuurd. Twee verschillende verse theeën, samengesteld uit mooie (100% natuurlijke) ingrediënten. Één voor in de ochtend én één voor in de avond. En dat 30 dagen lang. De thee in de ochtend bevat onder andere groene thee, citroenmelisse, witte thee en guarana (dat heeft een soortgelijke werking als cafeïne, maar wordt iets langzamer afgegeven). De avond thee bestaat onder andere uit appel, verbena, sinaasappel, hop, vrouwenmantel en valeriaan (welteruszzzten).

Vooringenomen zijn dat iets een heel positief effect op je gaat hebben, of in mijn geval juist scepsis t.a.v. de term detox in het algemeen, geeft natuurlijk allebei een bias, heeft invloed op hoe je een product ervaart. Daar ben ik me van bewust. Daarnaast waren eventuele effecten voor mij lastig te beoordelen, want ik voelde me gelukkig al goed en energiek, en dat voel ik me nog steeds. Ik sliep al goed, en dat doe ik gelukkig ook nog steeds. Daarnaast dronk ik ook al ‘sloten’ groene thee, dus die gewoonte was ook niet nieuw. Dus of ik de mogelijke gezondheidseffecten heb gevoeld, vind ik moeilijk om te beoordelen.

Dat betekent echter niet dat ik niet erg heb genoten (en nog geniet) van de thee en de erbij geleverde beker. ‘Het ritueel’ van een warme beker thee in de ochtend en avond, is sowieso heerlijk ontspannend (en helpt bij mij ook goed bij het naar de wc gaan!). Daarnaast zijn beide theeën heel erg lekker, vooral de avond-thee is echt een cadeautje. Verder ben ik onwijs blij met de (BPA-vrije) beker. Het houdt de thee goed warm, filtert de verse thee en heeft een ‘geheim bakje’ om je verse thee in te doen, zodat je makkelijk je thee voor de rest van de dag mee kan nemen!

Of deze thee in het algemeen dus bij kan dragen aan je gezondheid, laat ik zelf verder in het midden. Maar ervan genoten heb ik absoluut. Mocht je daar wel meer over willen weten, kun je hier wel reviews lezen van (andere) gebruikers van deze thee.

Zelf proberen?

Wil je zelf één van de theeën proberen? Gebruik dan eatcooklove als kortingscode en krijg 10% korting op je bestelling. De kortingscode is geldig tot 12 juli 2017 (tot 2 weken na het verschijnen van deze post)!

 

Review – voor deze blog zijn de producten gratis beschikbaar gesteld door Tastea, en mag ik vervolgens mijn  eerlijke mening met jullie delen over het product. – 

Heb je deze al gelezen?

2 Responses to “Tastea Detox Kuur – Review”

  1. Anne says:

    I love Tastea, alleen al die mega handige beker!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog