Top 7 Restaurants Rotterdam

Top 7 Restaurants Rotterdam op een rij – Volstrekt onmogelijk is het natuurlijk eigenlijk, een Top 7 samenstellen van de beste, fijnste, lekkerste restaurants in Rotterdam terwijl er zo verschrikkelijk veel lekkers en leuks is, en er ook elke week wel weer wat nieuws bijkomt voor mijn gevoel. Het is dan ook niet meer dan een lijstje van een bescheiden deel van mijn favorieten, heel fijne favorieten.. Dat wel!

Vul dus vooral aan in een reactie, inspireer mij en anderen met andere fijne plekjes, en lees mee om jezelf te laten inspireren!

Check ook mijn favoriete Ontbijt en Lunch Plekjes voor Rotterdam!

1. Restaurant Frits

Niet geheel toevallig staat Frits bovenaan; het is een favoriet waar we naar terug blijven keren. Een pareltje, verstopt onderaan een dijk in Delfshaven, die zich recent heeft omgedoopt van Fritschy naar Frits. Voor 35 euro krijg je 8 gangen, 8 heerlijke verrassingen van de chef! Uiteraard kun je aangeven welke dingen je echt niet kunt of wilt eten. Wat fijn is aan Frits is dat er geen haast is, je hebt een avond vullend programma zonder dat je het gevoel hebt dat je te lang zit. En de wijnen bij de gerechten zijn trouwens ook erg fijn, ik bedoel, ik zeg het maar even… Adres: Piet Heynsplein 25 Tel: 010 477 3025. Bron onderstaande 2 foto’s: website Frits

frits2
frits
2. Kwiezien

De passie voor koken spat van de bordjes van Kwiezien. Het format is in de loop der tijd wat verandert, waarbij je nu kiest voor een 3,4 of 5 gangen menu kiest (of meer, vinden ze ook goed) en je vervolgens wat gerechtjes van de kaart kiest. In Katendrecht, aan de overkant van de vaak veel drukker bezochte kade van Hotel New York vind je sowieso veel leuks, dus meer dan de moeite waard dit stukje van Rotterdam te ontdekken! Adres: Delistraat 20 Tel: 010 215 1440.

3. Chung

Fusian, zoals het genoemd wordt, is wat je op je bord krijgt bij Chung. Daar waar verschillende werelden samen komen. Mijn favorieten in dit restaurant midden in het centrum van Rotterdam, zijn de vis gerechten, lekker licht en bomvol smaak. Maar ook de pekingeend, waar ze ‘befaamd’ om zijn, is niet te versmaden! Menu van de chef kiezen, en je lekker laten verrassen! Adres: Noordmolenwerf 171 Tel: 010 414 4099.

4. Allure

Ik durf niet te zeggen of het nog steeds geserveerd wordt, maar het kerrie ijs dat ze hier bij een stukje zalm serveren is alleen al een reden om eens te gaan eten in dit mooie open restaurant. Doordat de keuken open is, zie je eigenlijk pas hoe rustig er gewerkt wordt. Waar het soms storend kan zijn, vond ik het hier erg leuk om een blik te kunnen werpen in de keuken. Adres: Cargadoorskade 107 Tel: 010 486 65 29. Bron onderstaande 3 foto’s: Website Allure.

allure3
allure2
allure
5. Umami

Stiekem openbaart zich een voorkeur voor de Aziatische keuken, zo bemerk ik zelf. Bij Umami kun je samen met je tafelpartners een talloos aantal aan verschillende gerechtjes proeven en delen. Super smaakvol en heel gevarieerd, dus echt voor ieder wat wils! Kijk op de site voor het hele menu. Adres: Binnenrotte 140 Tel: 010-433 3139

6. Look

Iets buiten het echte centrum ligt Look. Een restaurant waar, zoals de naam al doet vermoeden, alles vooral om knoflook draait. En mocht je op voorhand wellicht denken dat dat wel eens teveel zou kunnen worden, niets is minder waar! Zelf in het ijs (ja echt) zit knoflook verwerkt, en zelfs daarin is het zo subtiel toegepast, dat het super smakelijk is! En laten we eerlijk zijn, als je gebraden kip met 15 tenen knoflook op de kaart zet, ben je toch op voorhand een held? Adres: ‘s Gravendijkwal 140 Tel: 010 – 436 70 00.

7. Eethuis de Watertoren

Om af te sluiten met een (letterlijk) hoogtepunt, lijkt me wel gepast. De Watertoren, voormalig in gebruik als, je raadt het vast al, watertoren. Een knus restaurant, wat vooral een Franse keuken serveert. De eend met appel en calvados, yumm. Need I say more? Adres: Watertorenweg 180 Tel: 010 452 2555

 

Nogmaals, ik ben me enorm bewust dat er talloze toppers ontbreken! Dus laat je jouw tips hieronder achter?

Veel -uit – eet plezier!

Heb je deze al gelezen?

2 Responses to “Top 7 Restaurants Rotterdam”

  1. Frank Herreveld says:

    Parkheuvel, Wereldmuseum, Fitzgerald, Fred, Huson, FG Restaurant Foodlab en Bistro, Kaat Mossel, Old Dutch, Amarone, Las Palmas, Asian Glories, Hong Kong, om maar een paar in willekeurige volgorde te noemen die ik mis; Chung is ook een van mijn favorieten, toptent. Rotterdam is gezegend als culinaire hoofdstad van Nederland, nergens beter en meer keus.

    • Elize says:

      Dat zijn ook nog een paar mooie inderdaad! Fred, Wereldmuseum, en de Peking Eend bij Asian Glories.. Allemaal heerlijk! FG ken ik alleen nog uit de tijd dat het nog Ivy heette. Super bedankt voor je aanvullingen!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog