Adriano verleidt me met Dirty Dani

downloadfile-3

Mezelf verwonderend over de stilte en de rust die uitgaat van het trage bewegen onder water bedenk ik mij opeens dat jullie allemaal wel in enorme spanning zullen zitten! Tijdens ons verblijf in Sydney heb ik jullie op de hoogte gebracht van mijn iettewat blonde actie toen ik op pad ging naar exceptioneel goed gebak van Adriano Zumbo maar thuis kwam met een veredelde bolus, maar jullie zijn natuurlijk nog steeds in spanning of het uiteindelijk wel is gelukt. Toch?

Wel, ik zal jullie gemoedstoestand kalmeren.. De dag erna hebben we opnieuw, dit keer samen, een hachelijke tocht onderkomen om in plaats van nr 269, nr 296 te bezoeken.. en jawel, daar was het dan! Dé patisserie van Adriano Zumbo. Niet kunnen kiezen uit alle heerlijkheden hebben we niet één of twee, maar wel drie gebakjes meegenomen! Met vooraf voor het gemak wat voedselvergiftigingen in de Filipijnen ingecalculeerd te hebben moest 1.5 gebakje de man/vrouw wel kunnen, vond ik. En wow, al zou er geen enkele voedselvergiftiging tegenover staan zou ik er de volgende keer nog minstens evenveel aanschaffen. Voor mijn leven lang ben ik nu ten aanzien van gebak verpieterd, waarvoor dank meneer Zumbo!

‘Dirty Dani’ was het gebakje dat mij zonder enige moeite wist te verleiden. Het bevat zo’n beetje alles wat God verboden heeft, en het was dan ook niet te versmaden. Een bodem van hazelnoten, gezouten karamel, flinterdunne chocolade lagen, passievruchten crème en caramel crème. Schandalig gewoon. Vriendlief koos voor de ‘Malt and Teaser’, een volmaakt rond gebakje met verscheidende lagen van chocolade, sabayon mousse, krokant van amandelen en chocolade bavarois.  Jullie begrijpen natuurlijk ook wel dat het volledig noodzakelijk was en geen vrije keuze dat we de dag erna nog maar twee gebakjes zijn gaan halen.

Acheraf bleek overigens dat op ongeveer tien minuten van ons appartement ook een vestiging zat van Adriano Zumbo. En  nee echt, ik ben niet blond!

Helaas zijn deze bovenstaande heerlijkheden niet in Nederland te verkrijgen, wel heeft hij ook wat kook-bak-patisserie boeken waarvan één voornamelijk gaat over het maken van de perfecte macaron en het andere boek over allerlei verschillende  zoete verleidingen.

Bezint eer ge begint!

downloadfile

downloadfile-4

downloadfile-2

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog