Villa Augustus [ Dordrecht ] ~ Prima Plek om te Lunchen!

restaurant-villa-augustus5(p_restaurant,4423)(c_0)In het kader van het alom bekende ‘hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ hierbij even het nodige tegenwicht. Want Dordrecht, ‘Dordt’ voor bekenden, is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde steden van Nederland. Behalve met kerst dan; dan weten opeens bussen vol ‘ramptoeristen’ de kerstmarkt te vinden. Maar ook gedurdende de rest van het jaar zijn er talloze rijksmonumenten, evenementen en kleine sfeervolle haventjes met nog kleinere kroegen te vinden in de stad.

Maar goed, daar gaan we het vandaag  verder niet over hebben. Iets buiten het centrum van Dordrecht is ‘Villa Augustus’ gevestigd. Een complex met kassen, een winkel, hotel,  restaurant en een gigantische tuin! Op het menu preikt dan ook ‘de salade uit eigen tuin’. Voor mij was het overigens echter niet heel verrassend dat een keer tijdens een lunch een buurman een stuk plastic in zijn salade ‘uit eigen tuin’ vond. Immers; een dagelijks afgeladen restaurant vol met mensen die met plezier komen lunchen en dineren is natuurlijk niet in zijn geheel te voorzien door ‘eigen tuin’. Sportief werd overigens gereageerd door het personeel van Villa Augustus die de salade kado gaf aan de beste man. Plastic in de salade paste toch niet geheel in het biologische concept :)  Hoe dan ook;

Villa Augustus dus!

Hoe het allemaal begon…
Het verhaal van Villa Augustus begint naar eigen zeggen met een foto uit om en nabij 1930. Een oude watertoren stond als een kasteel omringd door water midden in een gebied van rivieren, havens en land. Eveneens naar eigen zeggen wordt de watertoren omschreven als; ‘Middelpunt van de aandacht, majesteitelijk en onontkoombaar mooi’. Daar zijn de meningen overigens over verdeeld. In 2003 kwamen wat ondernemers in Dordrecht op het idee om de watertoren opnieuw in gebruik te nemen, als hotel. Een nieuwer  gebouw, voorheen een pompstation uit 1942, werd omgebouwd tot restaurant en een ‘markt’.

De kaart & de betaalbaarheid
Op de kaart vooral seizoensgebonden, verse en bij voorkeur met biologische en lokale producten gemaakte gerechten. De Plateau de crustacés (schaaldieren) met versgebakken brood, zelfgemaakte mosterd-mayonaise en cocktailsaus is met een glas wijn een feest tijdens de lunch. Maar ook een ‘simpele’ salade met geitenkaas, granaatappel, pijnboompitten en heerlijke soorten sla is aan te bevelen (of het nu van de eigen tuin komt, of niet). De kaart wisselt overigens regelmatig en met de seizoenen mee. Een gemiddelde lunch voor 2 personen met wat fris en een glas wijn komt op ongeveer 30 euro.

Ambiance & Bediening
Er hangt een prettige ongedwongen sfeer in het restaurant. Het is een informele gelegenheid met een open keuken en een prettig en levendig rumoer wat bij een grote ruimte hoort. Aan de raamkant achter kijk je in de zomer op de in bloei zijnde tuinen en de mensen die er van genieten. De bediening is vriendelijk, soms wel wat aan te langzame kant :). Maar ach, als je geen haast hebt is dat geen probleem. De tuin is met name van lente-herfst heerlijk om doorheen te drentelen.

Bereikbaarheid
Doordat het net buiten het centrum van Dordrecht is kun je gratis parkeren naast het restaurant. Het bevindt zich aan de Oranjelaan 7 in Dordrecht en is alle dagen tenminste geopend vanaf 8.00 – 24.00. Reserveren is overigens wel verstandig want zeker in het weekend is het vaak afgeladen.

VILLA AUGUSTUS MEI 2010 052Leuk detail!
Op weg naar buiten is de ‘markt’ zeker nog een bezoekje waard. Verse biologische groentes, heerlijke zelfgebakken broden of gebak maar ook allerlei leuke boeken, olieën etc zijn te vinden in dit winkeltje. Met name het vaak voor je neus gebakken zuurdesembrood is erg lekker!

 

Heb je deze al gelezen?

3 Responses to “Villa Augustus [ Dordrecht ] ~ Prima Plek om te Lunchen!”

  1. Annemieke says:

    Krijg jer een gratis lunch bij villa voor deze pr stunt???? haha. Nee hoor het is allemaal waar hoor,leuk verhaal.

    • eatcooklove says:

      Daar werk ik hard aan, dat ik uitnodigingen krijg om gratis te lunchen of dineren.. zodat ik op mijn site een lovende recentie schrijf ;) Niet verder vertellen he? hahaha

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog