Aziatische Zalm Burger

IMG_20150321_154553

Er bestaan dus mensen die niet van zalm houden! Ik ben inderdaad ook geneigd te geloven dat het eigenlijk  niet mogelijk is, of dat ze het vast nog nooit goed klaargemaakt hebben gegeten of een andere verklaring van dien aard, maar ‘ze’ bestaan :) Bijna (niet helemaal) durf ik te beweren dat wanneer je deze burger maakt, dat zelfs de zalm/vis- haters om zijn. Zo lekker is het ja. En ook nog eens eenvoudig te maken..

Probeer het zelf!

Ingrediënten:

  • Verse zalm (250 gram in heel kleine stukjes gesneden)
  • 1.5 cm verse gember (raspen) (of 2 tl uit een potje voor de cheat-versie..)
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • Verse koriander (ca 15 gram) fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden (haal de zaadlijst eruit als je niet van pittig houdt)
  • 1 limoen
  • 1 ei (geklutst)
  • Vissaus 1 el
  • Maizena 1-2el

Bereidingswijze:

1. Rasp het zest (de schil) van de limoen en pers het sap uit van een halve limoen.
2. Meng de zalm met het limoensap, de limoenschil, de geraspte gember, de fijngesneden rode peper, de in ringetjes gesneden lente-ui, de verse koriander (fijngesneden), de vissaus en het geklutste ei goed door elkaar. Voeg 1-2 el maizena toe. Kijk naar de structuur om de exacte hoeveelheid maizena te bepalen, je moet er eenvoudig een burger van kunnen vormen.
3. Bak de zalmburger in kokosolie of roomboter in de pan. Bak de zalmburger in 6-8 minuten gaar in de pan. Zelf hou ik ervan als zalm niet te gaar is, bepaal voor jezelf wanneer jij het gaar genoeg vindt).

En ja, je ziet het goed. Een ordinaire chili-saus erbij is heerlijk!

Eet Smakelijk!

IMG_20150321_154553

Heb je deze al gelezen?

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog