Zelf verse Pesto maken

Pesto – Iedereen kent het, van die momenten dat je denkt, ‘tja, natuurlijk..kug’. Momenten dat je een eenvoudige oplossing aan wordt gedragen voor iets wat je zelf altijd op een nodeloos complexe manier hebt uitgevoerd. Of op een manier waarvan het resultaat een minder groot succes is dan die nieuwe eenvoudige oplossing, zoals bij mij deze keer het geval  was. Een dikke week geleden schreef ik al over een bezoek aan een stadstuin waar we heerlijk hebben gekookt met allerlei verse groentes en kruiden!

 

Een grote bak vol met rode basilicum en verse rucola zouden we, samen met wat noten, knoflook en kaas, om zien te toveren tot een heerlijke pesto. Tot dat moment (schaam schaam) had ik mijn eigen pesto eigenlijk altijd gemaakt door alle ingrediënten oneerbiedig bij elkaar te mikken om ze vervolgens in een onbepaalde tijd tot (overigens wel ook smakelijke) emulsie te mixen. Niks mis mee, zo lijkt op het eerste gezicht. Tot je erkent dat je toch nóg een keer op die pulseer-knop drukt omdat dat stukje basilicum nog te grof is, of dat stukje noot. Of. Of.

Het resultaat is vaak een wel smakelijke mix van smaken, maar wel een soort textuur loos geheel. Terwijl ik het persoonlijk juist zo heerlijk vind als texturen van oorspronkelijke ingrediënten nog terug te vinden zijn in een recept.

Wel. De oplossing bleek schandalig eenvoudig, kwam ik als een soort Spuit Elf achter. In plaats van alle ingrediënten tegelijk te mixen, mix ik vanaf nu alleen nog maar alle ingrediënten afzonderlijk. Pas helemaal aan het einde voeg ik alles bij elkaar en meng ik het met een lepel waarna ik olijfolie toevoeg. Simpel. Lekker.

Waarschijnlijk ben ik één van de weinigen die nog slapende was ten aanzien van deze vaardigheid; maar voor die enkeling die nog slapende was met mij: probeer het eens. Verschil is groot! Dank, Remco.

Verse Pesto

Ingrediënten:

– 60 gram grof gesneden  basilicum
– 50 gram fijngeraspte pecorino kaas
– 2 el pijnboompitten
– 2 tenen knoflook
– Zout en olijfolie naar eigen smaak toevoegen

Bereidingswijze: 

  1. Rooster de pijnboompitten kort in een pan (zonder olie). Blijf erbij en hou de pitjes in beweging.
  2. Maal met een keukenmachine de basilicum fijn en doe die in een bakje.
  3. Maal vervolgens de knoflook zo fijn mogelijk en voeg hier later de kaas aan toe. De kaas mag een beetje structuur houden, dus iets grotere stukjes is geen probleem. Voeg toe aan de basilicum.
  4. Maal de pijnboompitten (of andere noten als je die pijnboompitten niet in huis hebt) grof en voeg als laatste toe.
  5. Breng op smaak (eventueel) met zout en voeg wat olijfolie toe.

Klaar ben je! Super lekker, overal mee te combineren!

Eet Smakelijk

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog