Zomerse Groene Salade met Bonen en Ricotta

Zomerse Groene Salade met Bonen en Ricotta – De tijd komt er aan dat menig moestuin weer zijn ‘vruchten’ gaat geven, wat mij in ieder geval prikkelt tot zowel zin om te koken, als tot creativiteit. Want soms heb je nu eenmaal een ‘teveel’ aan bepaalde groentes, waar ik vervolgens steeds iets anders mee probeer te maken. Waar je eigenlijk nooit teveel van hebt, zijn verse tuinbonen en doperwten, want jeetje, wat lekker! Wat jullie?

Zomerse Groene Salade met Bonen en Ricotta

In dit gerechtje komen beide groentes aan bod, en kun je zelf prima variëren met snijbonen, sperziebonen, tuinbonen of doperwten! Het heeft wel iets weg van deze zomerse lasagne die ik vorig jaar met jullie deelde. Ook zo’n lekker vers & zomers gerecht!

Zomerse lasagne

Zomerse Groene Salade met Bonen en Ricotta

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 100 gram spekjes
  • 6 grote slabladeren (ik heb botersla gebruikt)
  • 200 gram snijbonen
  • 75 gram tuinbonen (dubbel gedopt)
  • 75 gram verse doperwten
  • 100 gram ricotta
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout naar eigen smaak (spekjes zijn ook al zout!!)
  • Eventueel: vers bonenkruid, basilicum

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de tuinbonen uit de peul, en blancheer ze ongeveer 2 minuten in kokend water. Laat ze even afkoelen, en verwijder dan vervolgens het lichtgroene velletje zodat de tuinbonen ‘dubbel gedopt’ en daarmee éxtra lekker zijn! Geen idee? Check dan dit filmpje ven!
  2. Verwijder de doperwten uit de peulen (of gebruik de gekochte verse doperwten) en kook ze in minder dan 1 minuut samen met de dubbel gedopte tuinbonen beetgaar.
  3. Snij de sperziebonen in de gewenste grootte en kook ze tot ze gaar zijn (maar nog wel een beetje bite hebben).
  4. Bak de spekjes zorgvuldig uit en leg ze op keukenpapier, zodat het resterende vet er nog een beetje uit trekt.
  5. Meng de tuinbonen, doperwten en (fijngesneden) knoflook door de ricotta, samen met de uitgebakken spekjes.
  6. Rooster de pijnboompitten in een pan zónder olie. Hou ze goed in de gaten, want als ze eenmaal gaan garen kunnen pijnboompitten snel verbranden. Haal ze direct uit de pan als ze licht geroosterd zijn.
  7. Leg 2 grote bladeren sla op een bord, en doe hier een schep van het ricotta mengsel op. Leg hier nog een blad bovenop, en schep daar het restant van het ricotta mengsel overheen. Maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitten, eventueel wat olijfolie en de verse basilicum/het bonenkruid.

Eet Smakelijk! 

 

Heb je deze al gelezen?

2 Responses to “Zomerse Groene Salade met Bonen en Ricotta”

  1. Eva says:

    Hoi !
    Net je site gevonden via via … leuk !
    Een vraagje … de knoflook … gaat die rauw onder de ricotta ?
    Is dat niet te sterk dan ?
    Bedankt !
    Groet, Eva

    • Elize says:

      Ik ben dol op knoflook.. dus ik vind het niet zo snel te sterk ;) Als je zelf minder van knoflook houdt, kun je de knoflook ook kort bakken in een beetje olijfolie (zonder te veel te kleuren) en die erdoor heen doen als de knoflook is afgekoeld.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog