7 Toppers in Straatsburg (Strasbourg) op een rij

Straatsburg, of Strasbourg, een prachtige stad vol verassingen! De bouwstijl deed voor mij eerder gevoelsmatig Duits of Oostenrijks aan dan Frans, maar we waren desalniettemin in Frankrijk! Een stad die eigenlijk ideaal gelegen is, zo tussen het Zwarte Woud én de Elzas in. Wijn én bergen om de hoek. En toch rijden veel mensen de stad voorbij..

Hieronder zet ik 7 goede redenen op een rij om  Straatsburg niet voorbij te rijden!

7 must sees/do’s in Straatsburg op een rij

 1. De Notre Dame van Straatsburg, dé kathedraal, is niet te missen – en is dan ook zeker een bezoek waard! Vanuit bijna elke hoek van de stad zie je de 142 meter hoge toren erbovenuit steken. Zowel van binnen als van buiten, is deze kathedraal de moeite waard. Tegen betaling is het ook mogelijk de toren te beklimmen, met als resultaat een prachtig uitzicht over de stad!
 2. Eveneens niet te missen, maar ook de moeite waard, is het rond drentelen in de wijk La Petite France. De beelden die je bekend voor zullen komen van Straatsburg, zul je hier aantreffen. Witte huizen, met houten balken er dwars over heen. Rondom het water gelegen, volop bloemen overal en in de avond prachtig sfeervol verlicht, maakt dat dit het wel één van de meest toeristische plekken van Straatsburg is. Hou dus in het hoogseizoen wel rekening met enige drukte (vooral op de terrassen e.d.).
 3. Als je de drukte van de stad even wilt ontvluchten, kun je prima je toevlucht nemen tot het ‘Parc de l’Orangerie‘. Een prachtig en ruim verzorgd park, nabij het centrum van Straatsburg. In dit goed verzorgde park, vind je onder andere diverse speeltuinen, waterpartijen én zelfs een kleine dierentuin terug! Ideale plek om door te brengen op een warme middag.
 4. Ben je een wijnliefhebber, en heb je geen tijd om op je gemak door de Elzas te toeren? Overweeg dan een georganiseerde middag met wijnproeven in de Elzas, met een vertrek (en thuis komen) ín Straatsburg. Er zijn talloze aanbieders in de stad, maar deze kan ik in ieder geval van harte aanbevelen!

  Koffie!

 5. Één van de eerste dingen die wij vaak checken als we in een stad zijn, is waar men lekkere koffie verkoopt. Grappig genoeg drink ik thuis vrijwel geen koffie, veel vaker thee. Op reis daarentegen, kan ik ontzettend genieten van goede koffie. En eerlijk? Frankrijk staat bekend om veel lekkers, maar niet persé om zijn koffie cultuur. Dus soms is het best even zoeken. Een groot voordeel is dan weer net met naast lekkere koffie, vaak ook veel eetbaar lekkers serveren :). Wij vonden in ieder geval bij Café Bretelles zowel fijne koffie als érg veel lekkers! Ook een erg fijne plek om te lunchen trouwens! Ook bij de Coffee Stub kun je terecht voor een fijne koffie en een stukje taart. Tot slot kun je ook bij Oh My Foodness terecht voor zowel een lekker ontbijt/lunch als een goede bak koffie!
 6. Talloze restaurants in Straatsburg, en lang niet allemaal Franse keuken, dus de keuze is reuze! Wil je niet te uitgebreid eten en niet te veel geld kwijt zijn? Ga dan eten bij Bo&Bun, genoemd naar het bekende (en heerlijke) Vietnamese gerecht Bo Bun (noedelsalade). Lekkere verse gerechten, en zeer betaalbaar! Wil je juist een lange avond tafelen? Overweeg dan Les Plaisirs Gourmands! Onze tip: Kies een menu en laat je verassen! Ook een leuke betaalbare optie is Le Jasmin! Lekker genieten van de Midden-Oosterse keuken en super vriendelijk personeel! Tot slot: winstub s’kaechele. Je zult niet de enige toerist zijn, want meer mensen weten deze knusse plek te vinden, maar zowel het eten (Elzasser keuken) als de ambiance zijn wel de moeite waard.

  Verblijf

 7. Wij verbleven in een airbnb nabij Straatsburg, toen we Straatsburg bezochten. Ideaal met parkeren, en er was een metro om de hoek waarmee we binnen 15 minuten in de stad waren. Natuurlijk zijn er ín de stad ook talloze plaatsen waar je kunt verblijven. Wij verbleven in dit appartement. Als je het boekt via deze link, krijgen we allebei een leuke korting!

Bovenstaande is uiteraard een summiere selectie, die tevens is gebaseerd op zowel eigen ervaring (en tijdgebrek) als smaak. Ken/weet jij plekjes die ook de moeite zijn? Laat ze hieronder vooral achter!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog