Affogato

Al lopend door de straten van Adelaide, Melbourne en Sydney is niet te missen hoe dol (en trots) de Australiërs zijn op hun koffie. Verontwaardigd kijken ze je aan als je een ‘regular black coffee’ besteld, dat is duidelijk geen uitdaging voor de gemiddelde barista hier, misschien zelfs wel een belediging! ‘U bedoelde toch zeker een cappuccino, een flat white, een latté of een ‘cold drip’?

En het moet gezegd, koffie maken kunnen ze hier! Voor mij een aanleiding om iets meer ‘koffie’ te ontdekken, daar ik het thuis eigenlijk nooit drink (en het me ook niet zo smaakt).

Een voor iedere – niet koffie drinker  – toegankelijke vorm van dit product is de ‘affogato’. Het zit ergens tussen een dessert en een koffie in, maar in het geval van een goede uitvoering is het in ieder geval erg geslaagd! Een echt recept kun je het overigens eigenlijk niet noemen, maar dat terzijde. Soms – of vaak – moet je het leven niet moeilijker maken dan nodig.

Eet/Drink smakelijk! Of: Geniet!

IMG_20151106_141706

Ingrediënten p.p.:

  • 1-2 bolletjes (goede kwaliteit) vanille of chocolade roomijs
  • 1 shot espresso
  • Pure (>70%) chocolade

Bereidingswijze:

  1. Doe de bolletjes roomijs in een glas, neem bij voorkeur een niet te groot glas (voor ca. 200 cc)
  2. Rasp wat van de pure chocolade.
  3. Maak een goede espresso en giet deze over het ijs heen. Strooi de chocolade eroverheen en serveer direct.Je kunt er eventueel voor kiezen de espresso apart te serveren, zodat iemand deze zelf over de koffie kan sprenkelen.Ik heb me laten vertellen dat het toevoegen van een lekkere likeur een affogato nóg lekkerder maakt. Alleen het feit dat dit voorstel werd gedaan om 10.00 uur in de ochtend, maakt dat ik het niet objectief kan bevestigen.. maar ik kan me er wel een voorstelling bij maken ;)

    Ps. Ik voeg nog wat fijne Australië plaatjes toe. Om jullie de herfst een beetje door te helpen en zo.. (klik op de foto voor vergroting)

Liefs uit Sydney!

20151124_151038Jervis Bay

20151124_152128Jervis Bay 

IMG_20151110_222422Great Ocean Road

IMG_20151118_195652Wilsons Promontary National Park

IMG_20151110_153558♥ Koffie – Mocha

2 Responses to “Affogato”

  1. annemieke says:

    affogato op 31 december ????!!!!

    • Elize says:

      Haha, goed plan! Hebben we een keer een toetje voordat het 3 uur in de nacht is én blijven we wakker door de koffie ;) X

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog