Knapperige Amandel Koekjes – Zeg me niet dat ik jullie niet heb gewaarschuwd! Deze koekjes zijn levensgevaarlijk, en ze zijn op voordat je er erg in hebt. Het is dan ook maar gewoon een advies om een kleinere hoeveelheid te maken, ik bedoel, dan heb ik het in ieder geval gezegd. Ze zijn bomvol smaak, nog zacht in het midden, en super bros aan de buitenkant.
Oh ja, en zo gemaakt! Had ik dat al gezegd? Hup, de keuken in!
Knapperige Amandel Koekjes
Ingrediënten:
- 60 gram amandelmeel
- 40 gram bloem
- 75 gram (koude) roomboter
- 50 gram suiker
- 1 ei-door
- Snufje zeezout
Bereidingswijze:
- Meng het amandelmeel, met de bloem, het zout en de suiker.
- Split het ei, en voeg de ei-dooier toe (en eiwit kun je bewaren voor bijvoorbeeld een meringue)
- Voeg de boter in blokjes gesneden toe aan het mengsel, en meng met je keukenmachine of met de hand tot een glad koekjesdeeg.
- Verpak het deeg in folie, en leg het voor ongeveer een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en haal et deeg uit de koelkast. Rol en een soort lange worst van, en snij de koekjes in een dikte van ongeveer 5-7 mm. Druk ze eventueel een klein beetje plat op het keukenpapier.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.
Geef mij maar een hele trommel vol met deze heerlijke knapperige amandelkoekjes! lekker!
+1 ;)
Oh lekker!
Doe mij ook maar een trommel! (dat is dus al +2) Is dit net zo verslavend als vers gebakken madeleines?
Absoluut.. het is vreselijk! “Zullen we er nog één?” En dan concluderen dat die 3 of 4 die nog blijven liggen ook niet echt zin hebben om te bewaren.. ze zijn heerlijk!