Asperge Salade met Zalm en Avocado

Asperge Salade met Zalm en Avocado – Terwijl wij hier in China genieten van de grote diversiteit aan mensen, natuur, cultuur én eten, gaat thuis de asperge tijd voor een groot deel aan ons voorbij. Voor iemand die vrij dol is op asperges best zonde ;) Je hoort me niet echt klagen hoor, don’t get me wrong (of het moet over de reizigers darm perikelen zijn die zich op het laatste moment toch nog even hebben aangekondigd, maar dat roept weer zo weinig eetlust op), maar ik ben dol op dat witte goud!

Ik bedacht me dat ik dit recept nooit met jullie heb gedeeld. Zonde; want erg lekker! Dus bij deze alsnog.. (voor iedereen die de overtuiging heeft dat asperges alleen in zijn meest klassieke vorm gegeten moet worden, ik voel jullie, maar lees maar niet verder).

Asperge Salade met Zalm en Avocado

Ingrediënten (2 personen):

  • Zalmfilet op de huid 200-250 gram
  • 6 grote witte asperges
  • 30 gram ongebrande pecannoten (of paranoten, walnoten als je alleen die tot je beschikking hebt)
  • theelepel nigellazaad (of sesamzaadjes)
  • 1 avocado
  • 2 el sojasaus

Bereidingswijze:

  1. Bereid de asperges zoals je gewend bent, of zoals ik hier al eerder heb beschreven.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius, en leg hier de zalm in, met de huid op een bakpapier. Door de zalm op een lage temperatuur te garen blijft hij zacht en behoudt hij zijn vocht. Als je langer de tijd hebt, kun je de temperatuur zelfs nog verder verlagen tot 80 graden. Heb je juist weinig tijd? Kies dan een ander recept ;) (of bak de zalm in de pan op de huid).
  3. Snij de noten grof, en rooster ze samen met het zaad kort zonder olie in de pan. Zet ze apart, samen met de zaden.
  4. Snij de avocado in dunne plakken.
  5. Vervolgens snij je de asperges door de helft, zowel in de lengte als de breedte. Verdeel deze over de borden.
  6. Haal de huid van de zalm af, en verdeel de zalm ook over de asperges. Voeg de plakken avocado toe.
  7. Sprenkel de sojasaus over de ingrediënten heen, en strooi de noten en zaden mix aan het einde over het gerecht.

Eet Smakelijk!

Hou je meer van groene Asperges? Overweeg dan deze Plaattaart eens!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog