Gevulde Avocado met Zalm en Cottage Cheese

Gevulde avocado met zalm en cottage cheese. Zo’n maaltijd die je in vijf (OK, vooruit, vijftien) minuten in elkaar zet, maar je wel het gevoel geeft dat je een volwaardige gezonde en exclusieve lunch nuttigt, zo’n recept is dit. Een recept kun je het overigens eigenlijk bijna niet noemen, want het vereist bijzonder weinig kundigheid en handelingen, maar dat doet gelukkig aan de smaak geen afbreuk.

Zelfs voor die mensen die niet zo gek zijn op deze groente is dit ‘recept’ een poging meer dan waard. Verwarmd krijgt hij namelijk een heel andere structuur en smaak, waardoor het eigenlijk bijna twee soorten groentes worden. Gewoon eens proberen dus! De cottage cheese (een lekkere, niet te vette, eiwitrijke kaas) die ik heb gebruikt, is de naturel variant van de AH (uit de Foodybox). Wist je dat je die ook kunt krijgen in een variant met hummus? Lekker op een broodje!

IMG_20160203_215205

Ingrediënten (voor 1-2 porties):

  • 1 eetrijpe avocado
  • 3 plakjes gerookte zalm, fijngesneden
  • 3 eetlepels cottage cheese
  • 2 stengels lente-ui (groene deel, in stukjes van ca. 1/2 cm gesneden)
  • 2 el chili-saus

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snij de zalm fijn, de lente-ui in stukjes en meng samen met de cottage cheese en de chilisaus.
  3. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het zalm mengsel in en op de avocado en zet ze in een ovenschaal
  4. Plaats de avocado’s ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Eet Smakelijk!

Als blogger krijg je regelmatig gratis foodpost, om kennis te maken met nieuwe producten. Tenzij duidelijk anders vermeld in een artikel, krijg ik geen vergoeding om te schrijven over deze producten, maar schrijf ik er dus over omdat ik er enthousiast over ben! In het geval van dit artikel betreft dat de cottage cheese die beschikbaar is gesteld door Kroon op het Werk. 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog