Avocado uit de Oven met Pittige Gamba’s.

Avocado uit de Oven met pittige Gamba’s – Eggcoffee. In Hanoi is het een bekend drankje, maar veel mensen die het nog niet kennen trekken er hun neus voor op. Tot je het één keer op hebt overigens hoor. Denk maar eens aan een smeuïge vloeibare uitvoering van tiramisu. Juist, je bent al om, of niet? Ze mengen koffie trouwens met van alles in Vietnam; yoghurt, avocado, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken.

Nog zo’n bereiding die bij mensen in eerste instantie soms een opgetrokken neus tot gevolg heeft, is het verwarmen/garen van avocado. We kennen het vooral in ‘rauwe’ bereiding, zoals bijvoorbeeld in een guacamole, maar gegaard uit de oven, bijvoorbeeld met tomaat en uitgebakken bacon, is ook echt niet te versmaden!

Bij deze een super simpel en snel gerechtje. Avocado uit de Oven met Pittige gamba’s.

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 8-12 gamba’s per persoon
  • 2 eetlepels chilisaus
  • Sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius ( heteluchtoven over op 150 graden Celsius).

2. Halveer de avocado en verwijder de pit uit de vrucht. Bestrijk het snijvlak met de citroensap zodat het vruchtvlees niet verkleurt. Leg de avocado’s in een kleine ovenschaal tegen elkaar aan dat ze blijven staan of snij een minimaal kapje van de onderkant af zodat ze met de bolle kant naar beneden goed recht blijven staan op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Bak vervolgens de gamba’s na 15 minuten beetgaar, voeg na ca. een halve minuut de chili-saus toe. Haal de avocado uit de oven, serveer de avocado met daarop de pittig gebakken gamba’s direct.

Eet Smakelijk!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog