Bloemkool Rijst met Krokante Kikkererwten

Bloemkool Rijst met Krokante Kikkererwten – Vroeger als ik thuis kwam uit school, rook ik vaak al in de garage welke maaltijd ons te wachten stond die avond. Verheugd als ik stoofvlees rook, of op iets latere leeftijd verse bami. Hutspot en bloemkool waren qua geur daarentegen echter nooit mijn grote favorieten. De smaak van bloemkool kon ik meer mee overigens, heb ik altijd lekker gevonden, maar ik realiseer me pas sinds een paar jaar dat je nog veel meer met deze lekkere groente kunt dan alleen maar koken waardoor je hele huis ruikt als een afvalemmer…

Bij deze wil ik dan ook het recept van bloemkool rijst met krokant gebakken kikkererwten met jullie delen. Lekker kruidig, en je hebt een (vegetarisch) bord vol groentes!

img_20140613_154941

img_20160919_203259

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

 • Pikante Krokante kikkererwten (Kijk hier voor dat recept en ingrediënten)
 • 1 bloemkool
 • 2 sjalotjes (fijngesneden)
 • 1 teen knoflook
 • Handje rozijnen
 • 1 el ras el hanout
 • 1 tl pikante paprika poeder
 • Zout naar eigen smaak
 • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Maak de krokante kikkererwten zoals beschreven in het recept en zet ze apart.
 2. Rasp de bloemkool grof, of maal (grof) met een keukenmachine. Zorg dat het geen gladde mix wordt, je wil ongeveer het formaat van een rijstkorrel, of iets groter.
 3. Snij de knoflook en de sjalot fijn. Verhit een grote bakpan op het vuur, en bak in de olijfolie de knoflook en de sjalot ca. 2 minuten om en om.
 4. Voeg na 2 minuten de bloemkool toe. Bak deze rond alsof je gebakken rijst maakt, dus zorg dat je het regelmatig omschept. Voeg de ras el hanout, de (pikante) paprika poeder, de rozijnen en eventueel nog extra zout naar eigen smaak toe. Je kunt hierin uiteraard variëren qua kruiden, smaken als kerrie/kurkuma en komijn gecombineerd zijn ook érg lekker met bloemkool. 
 5. Bak de bloemkool tot het her en der wat kleur heeft gekregen en serveer direct op een bord. Strooi hier de krokante kikkererwten overheen (die kun je kort van tevoren eventueel nog even opwarmen in een pan).

Eet Smakelijk!

 


img_20160919_203343

 

 

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog