Bloemkool Soep met Krokante Kikkererwten

Bloemkool Soep met Krokante Kikkererwten – Op Facebook vroeg ik jullie of het recept van deze bloemkool soep gewenst was, en jullie enthousiasme was overduidelijk! Grappig hoe ‘gewoon’ het imago van de bloemkool eigenlijk is, terwijl het een super gezonde groente is! 125 gram van deze witte beauty is namelijk al voldoende voor je dagelijkse portie Vitamine C! Daarnaast zit het ook nog eens bomvol met andere vitamines en mineralen. Wil je weten wat er precies allemaal in zit en waar het goed voor is? Check dan deze pagina even. Wil je vooral weten hoe je het super lekker klaar kunt maken? Kijk dan bijvoorbeeld hier voor de pittige bloemkool rijst of lees verder voor deze bloemkool soep!

Bloemkool Soep met Krokante Kikkererwten

Ingrediënten:

 • 1 Bloemkool
 • 2 sjalotjes
 • 1 bolletje (verse) knoflook of 3 tenen knoflook
 • 1 el olijfolie/roomboter
 • 400 ml Kokosmelk (Ik gebruikte Coconut Dream, deze bestaat uit kokos- en rijstmelk en is daardoor veel lichter dan kokosmelk, de rijstmelk geeft het wel een zoeter accent).
 • 1/2 tl chili-flakes of pul biber
 • 1 1/2 bouillon blokje (Zelf bouillon maken? Kijk hier)
 • Krokante Kikkererwten (Kijk hier voor recept)

Meer Soep Inspiratie? Kijk Hier!

Bereidingswijze:

 1. Snij de knoflook en de sjalotten grof, en bak deze aan in een eetlepel olijfolie of (room) boter.
 2. Verwijder het blad rondom de bloemkool en snij de bloemkool in stukken; hoe kleiner de bloemkool stukjes al gesneden zijn, hoe korter de soep hoeft te koken (en hoe meer vitamines behouden blijven).
 3. Roerbak de bloemkool mee met de sjalot en de knoflook, en voeg de chili-flakes/pul biber en de bouillon blokjes toe.
 4. Giet de kokosmelk over de bloemkool heen, en voeg water toe zodat alle ingrediënten onder het vocht staan.
 5. Laat de soep op laag vuur koken tot de bloemkool gaar is (de duur hangt af van de hoeveelheid, dus prik met je vork in de bloemkool om het te controleren). Pureer de soep tot een glad mengsel, voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
 6. Bereid de kikkererwten zoals vermeld in het recept. Serveer bovenop de soep.

Ps. Wil je graag een maaltijd lager in koolhydraten? Vervang de kikkererwten dan voor kip.

Eet Smakelijk!

Een aantal keer per jaar ontvangen een aantal foodbloggers gratis de Foodybox. Deze box bevat allerlei nieuwe en bestaande producten, die producenten in het zonnetje willen zetten. De Coconut Dream zat in de laatste box. Ik kook echter alleen met en schrijf alleen over de producten die ik ook met veel smaak heb gegeten en gebruikt.

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog