Ontbijtje met Geroosterd brood, Avocado en Ei

Ontbijtje met Geroosterd brood, Avocado en Ei -Van een (geliefde) collega krijg ik wel eens terug dat de recepten op mijn blog te ingewikkeld zijn. Het eieren koken gaat goed, maar veel bonter moet het bij voorkeur niet worden. Ze heeft wel eens de moed verzameld, zelfs ingrediënten aangeschaft voor een ander recept, maar volgens mij zijn die uiteindelijk in een andere vorm gebruikt. Kijkend naar de statistieken valt ook op dat vooral ‘de dagelijkse pot’ gevonden wordt op de blog. Gewoon, wat je op een doordeweekse dag eet. Natuurlijk zijn er mensen die van net iets meer uitdaging houden, maar een deel maakt het liever niet al te spannend en wil inspiratie voor alle dag.

Meer Ontbijt Inspiratie? 

Daarom bij deze één van mijn favoriete ontbijtjes. Een boterham, jawel. Geroosterd, met avocado, een gebakken ei en wat pul biber. Meer is het niet, maar lekker! En gelijk weer die groente binnen, op de eerste maaltijd van de dag.

Ontbijtje met Geroosterd brood, Avocado en Ei

Ontbijtje met Geroosterd brood, Avocado en Ei


Ingrediënten
(1 portie):

 • 1 boterham
 • Halve avocado
 • 1 ei
 • 1 tl pul biber (chili vlokken)
 • Olijfolie

Bereidingswijze (haha):

 1. Zet een pan zonder olie op het vuur, en rooster hier de boterham in aan beide kanten. Sprenkel eventueel een klein beetje olijfolie over de boterham heen.
 2. Snij ondertussen de avocado in de gewenste grootte. Je kunt hem ook prakken en je boterham ermee beleggen. Geen idee hoe je een avocado snijdt? Kijk hier!
 3. Haal de boterham uit de pan, en verdeel daar de avocado over. Bak vervolgens in dezelfde pan een ei in een klein beetje olijfolie.
 4. Haal het ei uit de pan als het gaar genoeg is naar je eigen smaak, leg op de boterham met avocado en besprenkel met wat pul biber.

4 Responses to “Ontbijtje met Geroosterd brood, Avocado en Ei”

 1. Es says:

  Mijn favoriete ontbijt! Alleen pocheer ik mijn ei. Ik vind dit echt een topper!

 2. Mandy says:

  Ik ga dit morgen ook proberen als ontbijt, bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog