Chinese Aubergine in Knoflook Gember saus

Chinese Aubergine in Knoflook Gember saus – En dan opeens (nou ja, ok.. na exact 40 weken geduld) wordt je leven beheerst door een significant aantal ‘voedingen’, is de hydrofiele luier niet meer uit je huishouden weg te denken, en is het geheel normaal als je het hebt over ‘een knip’, of andersoortig leed. Vandaag voor het eerst sinds een poosje heb ik de laptop weer eens opgestart, want de stilte op de blog had deze keer wel een heel bijzondere reden.

Begin maart zijn wij de trotse ouders geworden van onze dochter Norah Amélie, een prachtig relaxed meisje – tenzij we haar (eenmaal wakker) niet binnen een minuut of één van haar broodnodige eten voorzien. Een achtbaan (vol liefde) die ik me niet voor mogelijk had gehouden, kwam op gang bij de geboorte van ons meisje. Voor alle papa’s en mama’s out there natuurlijk helemaal geen nieuws, maar ik had duidelijk geen idee…!

Als ik hoorde dat een kind om de vier uur kwam, leken me de nachten toch vrij redelijk. Wist ik veel dat je van die 4 uur zo 1.5 uur af kunt trekken, want – eten, luier, spugen, boeren, eten – soms nog een bonus luier, spugen, boeren en dan nog eens in slaap wiegen. Als je geluk hebt, want soms kun je zo door naar de volgende voeding (“Heeft ze nou wéér honger?”).

Maar hé, het is alle behalve kommer en kwel. Want ons meisje is prachtig, is gezond.. en hoewel we natuurlijk wéten dat het helemaal nog geen echte sociale lach kan zijn, óns kind lacht. Echt. En wij smelten.

Terug naar de keuken…

Vrees overigens niet, de blog zal niet transformeren in een mama-blog en ik tracht mij sinds het aflopen van de kraamweek ook een beperking op te leggen met oog op het spammen van anderen met foto’s en verhalen van en over ons meisje. Je verandert namelijk vanaf minuut 1 (ik in ieder geval) in een verliefde draak. Zonder enige rem in het willen uitdragen van je blijde boodschap.. Ik heb mezelf die vrijheid één week gegund en eenieder om ons heen heeft braaf de indruk gewekt dit geen probleem te vinden, maar verder is het ook weer tijd voor ‘gewoon doen’. En voor eten, want dat gaat natuurlijk ook gewoon door!

Chinese Aubergine

Bij deze een lekker en simpel Chinees aubergine gerecht. Lekker als onderdeel van verschillende gerechten, bijvoorbeeld gecombineerd met een zoet-zuur van komkommer en pittige tofu (volgt wellicht later ;)).

Ingrediënten:

 • 2 aubergines (kunnen Chinese zijn – van de toko, maar je kunt ook gewone gebruiken)
 • Knoflook (3 tenen, fijngesneden)
 • Gember (ca 1-2 cm, fijngesneden)
 • 1 el sojasaus (donkere, volle)
 • 1/2 el sojasaus (light)
 • 2 el suiker (je kunt dit evt ook vervangen voor 2 el gember siroop)
 • 1 el maizena
 • Evt extra: lente-ui en (geroosterd) sesamzaad

Bereidingswijze:

 1. Snij de aubergine in stukken van ca. 2 bij 2 cm (komt niet zo nauw) en bak ze nét gaar in een beetje kokosolie, rijstolie of arachideolie. Haal de aubergine uit de pan.
 2. Doe de gember in de pan, en voeg na 1 minuut de knoflook toe. Voorkomen dat de pan te heet is, zorg dat de knoflook niet verbrand.
 3. Zet het vuur vervolgens laag, en voeg de sojasaus en de suiker toe. Breng eventueel op smaak met extra suiker.
 4. Voeg ca. 40 cc water toe aan de saus. Laat ca. 3 minuten koken op laag vuur. Hou de saus in beweging, zodat de suiker niet verbrand.
 5. Maak van de maizena met wat water (5-6 el) een papje, en voeg dit lepel voor lepel toe tot de saus de voor jou gewenst dikte heeft.
 6. Voeg de aubergines toe aan de saus en meng goed door elkaar. Laat op laag vuur nog maximaal 5 minuten staan.
 7. Serveer de aubergine met daar bovenop geroosterde sesamzaadjes en lente-ui.

Eet Smakelijk!

4 Responses to “Chinese Aubergine in Knoflook Gember saus”

 1. Manon says:

  Heerlijk gerecht!
  Geweldig voor tijdens dieet.

 2. Mia says:

  Hoi Manon,
  Hoe lang bak je dan de aubergine?

  • Elize says:

   Excuus voor mijn late reactie Mia! Ik gok dat het neer komt op een minuut of 10 bakken; maar het hangt een beetje af van het formaat én het type aubergine. Als een aubergine al ouder is, dan is hij vaak ook wat sneller gaar. Een hele stevige aubergine, moet soms iets langer bakken. Succes!

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog